Bugetul județului Caraș-Severin, mai mic decât cel al Reșiței! Cum explică președintele Silviu Hurduzeu această contraperformanță

Cu aproape 6 milioane de lei este mai mic bugetul aprobat ieri de consilierii județeni față de cel al municipiului Reșița! Situația este una fără precedent și se petrece pe fondul unei creșteri a bugetului Reșiței cu aproximativ 24 la sută față de anul precedent. Asta în timp ce bugetul județului a scăzut în comparație cu cel avut la dispoziție în 2019.

„Bugetul de anul acesta este mult mai mic decât cel din 2019. Anul trecut am avut un buget inițial de 265 de milioane de lei care, până la sfârșitul anului, a ajuns la 283 de milioane de lei. Anul acesta pornim cu un buget de 236 de milioane de lei. Este mult mai mic, avem o scădere de 47 de milioane de lei față de bugetul de la sfârșitul anului trecut. Acest lucru este cauzat de o diminuare a banilor primiți de la Guvern. Și banii din sumele defalcate de TVA pentru drumurile județene și comunale au fost într-o sumă mai mică decât anul trecut. Dacă în 2019 am avut aproximativ 19 milioane de lei primiți de la Guvern, anul acesta suma este de 12,2 milioane de lei”, a explicat președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu.

Acesta a dat asigurări că, deși banii sunt mai puțini decât în 2019, bugetul județului a fost construit fără a afecta investițiile, fiind asigurată finanțare pentru toate proiectele aflate în derulare, atât cele din fonduri europene, cât și cele prin PNDL.

Bugetul Reșiței a ajuns în acest an la 241,9 milioane de lei, fiind de două ori mai mare decât bugetul pe 2016, an în care a devenit primar Ioan Popa. Iar principalele lucrări pe fonduri europene vor fi prinse în bugetul Reșiței din 2021, atunci când cu siguranță va fi stabilit un nou record bugetar.

CITEȘTE ȘI: Buget-record pentru Reșița! Nelu Popa: „Mulțumesc tuturor colegilor din primărie care mi-au fost alături”

Sursă foto: expressdebanat.ro

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite