Suntem prezenți și pe

Administrație

Buget-record pentru Reșița! Nelu Popa: „Mulțumesc tuturor colegilor din primărie care mi-au fost alături”

Publicat cu

pe

Bugetul Reșiței pe anul 2020, propus azi de primarul Ioan Popa și adoptat de Consiliul Local, este cu 24 la sută mai mare decât anul trecut și aproape dublu față de 2016, când PNL a preluat puterea locală! Iar în 2021 Reșița ar putea avea chiar un buget dublu față de 2020!

Consilierii locali au aprobat, astăzi, cu unanimitate de voturi și fără niciun fel de comentarii, bugetului de venituri și cheltuieli al Consiliului Local al Municipiului Reșița pe anul 2020. Este vorba despre un buget de aproape 242 de milioane de lei, cu 24 la sută mai mare decât cel de anul trecut. Pentru investiții, suma alocată este de peste 140 de milioane de lei, cu 43 la sută mai mare decât în 2019.

„Suntem la 242 de milioane de lei, față de 195 milioane anul trecut, cu o creștere a investițiilor de 43%! Evident, inclusiv banii atrași din fonduri nerambursabile, respectiv fonduri europene și o parte de la Ministerul Dezvoltării. Dar anul viitor va fi un buget și mai mare, pentru că anul viitor intră în buget marile lucrări de mobilitate urbană – cred chiar că vom dubla bugetul de anul acesta. Iar dacă ne raportăm la anul 2016, când am venit aici, am ajuns foarte departe. Atunci eram undeva la 120-140 de milioane, cu tot cu banii de la învățământ, cum era la vremea respectivă. Deci acum suntem la aproape dublul bugetului de când am preluat Primăria Reșița!”, a afirmat primarul Ioan Popa la finalul ședinței de Consiliu Local. El a ținut să le mulțumească, pentru acestă performanță, tuturor colegilor din primărie: „Este un lucru pozitiv, încurajator. Și este rezultatul muncii în primul rând al tuturor colegilor din Primăria Reșița. Nu-i al meu, eu sunt un «driver» (conducător… de mașină, n.r.), este al colectivului care s-a format la Fonduri europene, la Investiții, la Achiziții, în secția de întreținere a patrimoniului, în toate societățile Primăriei (Piețe, Termoserv ș.a.m.d.). Lucrurile au început să funcționeze foarte bine și le mulțumesc pe această cale tuturor celor care mi-au fost alături”.

Pe lângă investițiile derulate din fonduri europene sau guvernamentale, cum sunt cele de modernizare a Centrului Civic sau a străzilor din Lunca Pomostului, primăria a bugetat, pentru anul acesta, peste 54 de milioane de lei din fonduri proprii pentru o serie de lucrări. „Din bugetul local ne-am propus mai multe lucrări. Avem proiecte în tot orașul, încercăm să investim eterogen, astfel încât toată lumea să beneficieze de ceea ce oferă bugetul Reșiței”, a declarat primarul, exemplificând cu una dintre investițiile importante ce va fi realizată anul acesta: „Este vorba despre reabilitarea zonei din spatele blocului 1 de pe Calea Caransebeșului, «blocul potcoavă». Acolo este o suprafață foarte mare de teren betonată pe care o spargem, punem pavele care să dreneze apa meteorică, punem containere subterane, copaci. În acel bloc trăiesc circa 1.500 de oameni, cât locuitorii a două comune, care cred că merită condiții mai civilizate”.

Reclamă
3 comentarii

3 Comments

  1. Pingback: Bugetul județului Caraș-Severin, mai mic decât cel al Reșiței! Cum explică președintele Silviu Hurduzeu această contraperformanță – Resita.ro

  2. Pingback: Stația intermodală de la Muncitoresc intră în linie dreaptă. Ultimele ajustări financiare – Resita.ro

  3. PESCHIR GHEORGHE

    23 februarie 2020 at 18:00

    MA BUCURA MULT ACEST BUGET AL PRIMARIEI,DAR TOT ASA DE BINE BANI TREBUIE GESTIONATI FOARTE BINE.MA GINDESC LA ZONA MUNCITORESC UNDE STR.RINDUL..I..II.SI III,ARATA CA ACUM 50 DE ANI INCA,ATUNCEA ARATA MAI BINE SPUN VECHI BĂȘTINAȘ AI STR.RINDUL II.DORIM PE ACEASTA CALE MODERNIZAREA STR.RINDUL I,II,III UNDE ARATA CA DUPA BOMBARDAMENT.D.NUL PRIMAR NU ESTE STRAIN DE MEMORIILE CARE SAU FACUT PTR.ACESTE STRAZI.TOT VIN MASURATORI,FEL DE FEL DE FETE CU APARATE DAR SE PARE CA FINALIZAREA LASA DE DORIT,SAU CINE STIE CHEAR SE FACE CE SE AUDE.DOAR ACUMA SUNT FONDURI,NU MAI POATE SPUNE CA ,, PRIMĂRIA NU ARE BANI,,PSD ERA DE VINA……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai citite