Primarul Măureniului știe că ochii care nu se văd se uită

Brian Filimon a bifat două zile pline în capitală, în interesul comunității locale pe care o reprezintă în calitate de primar.

Primarul comunei Măureni a profitat de întrunirea, luni, 17 februarie, la București, a Adunării Generale a Asociației Comunelor din România, astfel că o zi mai târziu a trecut și pe la sediile Companiei Naționale de Investiții și Ministerului Dezvoltării, pentru a se asigura că promisiunile primite nu demult de acolo nu rămân simple vorbe.

„O participare la Asociația Comunelor din România, unde am aflat lucruri importante pentru comunitatea noastră de la Guvernul interimar și de la președintele Klaus Iohannis! Și, bineînțeles, din nou am fost la Compania Națională de Investiții și la Ministerul Dezvoltării pentru a discuta despre proiectele pe care le derulăm la Măureni și la Șoșdea și pentru alte proiecte noi și importante (inclusiv proiectul foarte important pentru gaz)! Am participat și la câteva discuții în Parlament cu diferiți parlamentari! Împreună pentru oamenii din Măureni și Șoșdea! Doamne ajută!”, scrie Brian Filimon pe pagina sa de Facebook.

Un altfel de PNDL

Președintele Klaus Iohannis a declarat, la reuniunea primarilor de comune, că Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) nu trebuie desființat, ci regândit. „Foarte mulți dintre dumneavoastră ați implementat, în comunele pe care le reprezentați, proiecte finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Și au fost bani mulți, uneori, și proiecte reușite în multe cazuri. Banii investiți eficient înseamnă întotdeauna dezvoltare, însă nu trebuie să trecem cu vederea neajunsurile acestui program. Tocmai de aceea, spun răspicat: acest program trebuie regândit, nicidecum desființat. Nu cred că este nimeni în această sală care dorește să mai asistăm la acordarea banilor pe criterii politice sau la decontarea unor lucrări fictive sau prost realizate. Risipa banilor publici trebuie stopată definitiv, iar acest lucru se poate realiza printr-o abordare coerentă și responsabilă”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele a subliniat că este nevoie de programe dedicate dezvoltării spiritului antreprenorial în mediul rural și de posibilități concrete de atragere a tinerilor în agricultură. „Dacă tot vorbim despre bani, veți fi de acord cu mine că alocările de la bugetul de stat nu reprezintă singura sursă de finanțare a funcționării și dezvoltării autorităților locale.  Așadar, accesarea fondurilor europene trebuie să constituie o prioritate pentru fiecare administrație din România și mulți dintre dumneavoastră ați făcut lucruri admirabile cu acești bani”, a adăugat Iohannis, citat de republica.ro.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite