Cai spulberați pe calea ferată

În această dimineață, în jurul orei 06.45, Postul de Poliție Transporturi Feroviare Reșița a fost sesizat cu privire la faptul că pe secția CF 922A Timișoara – Reșița, trenul Regio nr. 16103 a lovit doi cai între stațiile CF Bocșa Vasiova – Bocșa Montană.

Trenul care circula pe relația Timișoara Nord – Reșița, aparținând unui operator privat de transport, a surprins în gabaritul liniei de cale ferată cei doi cai care se aflau întâmplător în zonă. În urma evenimentului feroviar nu au rezultat victime omenești, trenul automotor fiind deraiat cu prima osie. La momentul producerii evenimentului în tren se aflau șapte călători, care au fost transportați spre localitatea Reșița cu alte mijloace de transport în comun.

La fața locului s-a deplasat o echipă de cercetare, împreună cu specialiști CFR, în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.
Momentan, circulația feroviară în zonă este închisă.

Situația era una previzibilă pentru că de multă vreme caii unor familii din Colțan și Bocșa pun în pericol siguranța circulației atât pe calea ferată, cât și pe rutier, pe DN 58 B, când, noaptea, acești cai sunt mereu pe partea carosabilă. Probabil că, măcar în urma acestui incident, Polița Rutieră va lua măsurile care se impun și prezența cailor pe carosabil sau calea ferată va deveni excepție, și nicidecum regulă!

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite