Călin Cheregi, după coșmarul trăit de rosso-neri la Piatra Neamț: „Suntem nemulțumiți cu toții. Cu Dumbrăvița, obligatoriu victorie”

 

CSM Reșița, 0-1 și 0-4. Nici în cele mai sumbre scenarii, antrenorul Călin Cheregi nu și-ar fi putut închipui că echipa reșițeană va începe campionatul ligii secunde cu două înfrângeri, cu cinci goluri încasate și zero marcate. Dar explicații există. La fel cum există și aspecte pozitive în jocul formației învinse ieri cu 4-0.

 

Chiar dacă superioritatea Ceahlăului în meciul de la Piatra Neamț nu poate fi pusă la îndoială, diferența de scor nu reflectă întru totul jocul prestat de cele două echipe. Da, gazdele meritau să câștige. Da, gazdele au avut o primă repriză mai bună, în care au exploatat la maximum în duelurile unu la unu experiența superioară a trei jucători reprezentativi, Llullaku, Pedro Albino și Neicuțescu. Da, gazdele au știut să profite de gafele adversarilor și după pauză. Da, da și iarăși da. Dar 4-0, în condițiile în care nemțenii au avut 12 șuturi la poartă, iar reșițenii, 13, cu 6-6 raportul șuturilor pe poartă, trebuie să recunoaștem că scorul este mai degrabă conjunctural. În repriza secundă, de exemplu, după schimbările făcute de Cheregi și ulterior și de Cristi Pustai, a fost 5-9 la șuturi la poartă și 4-4 pe spațiul porții. Dar pe tabelă, încă două goluri pentru gazde și niciunul în dreptul rosso-nerilor!

 

L-am întrebat astăzi, la rece, pe Cheregi care sunt concluziile sale după eșecul usturător de ieri. Iată ce ne-a răspuns: „Acum, la rece, după ce am făcut încă o dată analiza jocului, mi-am dat seama de niște lucruri care s-au întâmplat. Mă nemulțumește în primul rând că am luat goluri din zonele în care știam că sunt foarte periculoși, unde creează superioritate, și aceste lucruri le pregătisem, le-am semnalizat din timp și s-a adeverit că exact acolo unde sunt periculoși nu am putut să-i combatem. Adică în zonele laterale unde știam clar ce face Llullaku, în partea dreaptă unde creează superioritate prin urcarea lui Albino. A și înscris, a fost un eurogol, dar faza a plecat din partea stângă, unde Llullaku a creat spațiu de pătrundere. Golul 2, după o lovitură liberă, minge deviată din bară, greșeală mare de marcaj în zonă. Pe urmă, după pauză, am echilibrat destul de bine, am avut 15-20 de minute bune, în care pe alocuri am ținut echipa gazdă în jumătatea ei de teren. Păcat că nu am reușit să fructificăm acele minute bune și, contrar jocului din repriza a doua, a venit acel gol stupid (gafa portarului Contra, n.r.) care, practic, a decis soarta jocului”.

 

Una peste alta, concluzionează Cheregi, „suntem nemulțumiți cu toții pentru că ne doream să avem un altfel de debut în Liga a 2-a, dar cred că suntem capabili să identificăm greșelile pe care le-am făcut cu toții și să abordăm meciul cu Dumbrăvița obligatoriu la victorie. Ne dorim primele puncte, ca să intrăm pe făgașul normal”.

 

Dar până la partida de sâmbătă cu Dumbrăvița, CSM Reșița are meci în Cupa României, miercuri, de la ora 17.30, la Lugoj, cu Phoenix Buziaș. „Vom da minute jucătorilor care nu au jucat în campionat sau au intrat mai puțin, pentru că este un antrenament bun, chiar dacă e meci oficial. Și îmi doresc să văd la lucru și alți jucători care în mod sigur pot fi soluții pentru meciul de sâmbătă”, spune Cheregi, în condițiile în care în continuare nu-i poate folosi pe Bărboianu, Aboubacar și Maxim: „Sunt jucători importanți, care au fost titulari sau care au avut un aport foarte bun la echipă. Bărboianu parcurge perioada de recuperare după accidentare, dar încă mai are de stat minim două săptămâni. Pe Aboubacar și Maxim, din păcate, i-am pierdut definitiv în acest tur de campionat, ambii fiind operați la genunchi. Mensah, se știe, este de mult accidentat. Aceste lucruri evident cântăresc în ceea ce s-a întâmplat, în stabilirea primului unsprezece, pentru că erau jucători care aveau un aport foarte important la echipă. Dar, repet, meciul cu Dumbrăvița îl abordăm obligatoriu la victorie, cei care vor intra în teren vor da totul pentru a aduce Reșiței primele puncte în clasament”.

 

Sursă foto: CSM Reșița

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available