CSM Reșița, groggy sub Pietricica!

 

Ceahlăul Piatra Neamț a învins la scor, astăzi, în etapa a doua din Liga 2, pe CSM Reșița: 4-0 (2-0). Gazdele au arătat ca o echipă îndreptățită să aspire la locurile de play-off, în timp ce rosso-nerii își pot face calcule pentru play-out, cu speranța salvării de la retrogradare.

 

Cu 14 noi jucători în lot după promovarea în Liga 2, antrenorul Cristi Pustai a reușit să creeze în timp scurt un prim unsprezece mult mai omogen decât cel al rosso-nerilor, și ei cu numeroase achiziții în intersezon, unele realizate chiar și după începerea campionatului. Iar acest lucru se văzuse încă din prima etapă, când Ceahlăul, deși învinsă, a făcut un meci bun la Corvinul. Pe când CSM Reșița a avut mari probleme cu Unirea Slobozia, în repriza secundă pe teren aflându-se atunci o singură echipă.

 

Doar 10 minute s-a menținut echilibrul în joc la Piatra Neamț, perioadă în care oaspeții au reușit să pună în pericol poarta adversă la două faze fixe. Răuță și Dolghi au câștigat duelurile aeriene, dar loviturile lor de cap nu i-au creat probleme goalkeeperului austriac Krell. Apoi jocul s-a mutat cu totul în jumătatea reșițeană.

 

Supusă unei presiuni permanente, defensiva oaspete a amânat de câteva ori deschiderea scorului, prin intervenții de ultim moment ale fundașilor Szijj și Sabău. Golul părea inevitabil, iar inevitabilul s-a produs în min. 20, pe fondul unei mari greșeli pe ieșire din apărare. Llullaku se demarcă și primește pe stânga în careu, centrează la Ciobanu, a cărui lovitură de cap este respinsă de Sabău, până la Dolghi. Acesta încearcă să lanseze rapid contraatacul, dar pasează la… Pedro Albino, care trimite o boltă superbă, la vinclu, de la 20 de metri.

 

Peste doar șase minute, nemțenii își măresc avantajul. Llullaku execută o lovitură liberă de la 18 metri în transversală, mingea revine în careu în zona Neicuțescu-Gomboș, atacantul gazdelor este primul la balon și-l întoarce cu capul pentru Savu, care marchează din 6 metri: 2-0 (min. 26). Oaspeții încă nu se dezmeticesc și-n următoarele 10 minute scapă cu noroc de golul 3, grație ratărilor lui Jalbă și Llullaku. Drăghiceanu îl pune apoi la încercare pe Krell cu un șut de la 16 metri, pe urmă Cristea nu nimerește poarta dintr-o poziție dificilă, dar repriza se încheie cu încă o ocazie risipită de nemțeni.

 

 

Nemaiavând nimic de pierdut, antrenorul Călin Cheregi riscă la pauză: îl introduce în defensivă pe juniorul Flavius Cega, pentru a-l putea înlocui pe celălalt junior din linia de mijloc (Gomboș) cu un jucător mai experimentat. Astfel, trioul din spatele lui Ciprian Rus este format în startul reprizei secunde din Drăghiceanu, Lascu și Chera. Iar intrarea ultimilor dinamizează acțiunile ofensive ale echipei. Însă, caz tipic de ghinion, golul cade la poarta cealaltă, la o greșeală de „Cascadorii râsului” a lui Mario Contra. Acesta iese la peste 20 de metri și încearcă o pasă „inteligentă” pe zona centrală, dar greșește destinatarul. Neicuțescu se trezește cu balonul la picior, preia, pătrunde și nu îl iartă pe „inventivul” portar, înscriind pentru un 3-0 care pune capăt ostilităților încă din min. 60.

 

Conduși la scor de neprezentare, reșițenii încearcă să puncteze măcar pentru un gol de onoare. Dar o comit din nou în defensivă și se face 4-0 (min. 76)! Pe o minge lungă trimisă din apărare, Patrick Petre profită de letargia lui Răuță și, rămas singur cu Contra, îl execută pe portarul care cu siguranță va face tușa la meciul din etapa următoare cu CSC Dumbrăvița.

 

De apreciat, totuși, modul în care au tratat rosso-nerii finalul de meci, în căutarea marcării primului lor gol de la revenirea în Liga 2. Cega, Chera și, în trei rânduri, Lascu (avansat vârf) au fost foarte aproape de a-l reuși. Rămâne să o facă sâmbătă, 19 august, în Valea Domanului, și să aducă Reșiței prima victorie în campionat. În fața echipei care în urmă cu doi ani ne trimitea în Liga 3.

 

S-au întâlnit la Piatra Neamț, pe un stadion care nu a mai văzut liga secundă de 7 ani (!) și care acum visează la Superligă, echipele: Ceahlăul: Krell – Pedro Albino, Jalbă, Vișinar, Bacalu – Joao Jaquite (63, Forizs), Onișa – Savu (71, Al. Anton), Neicuțescu (80, Copoț-Barb), Llullaku (63, P. Petre) – Ciobanu (63, Agostinho); CSM Reșița: Contra – Szijj (46, Cega), Răuță, Sabău, Rimovecz – I. Popescu (46, Lascu), Dolghi – Gomboș (46, Chera), Cristea, Drăghiceanu (75, Negru) – C. Rus (71, Velcotă).

 

După două etape, o singură echipă are maximum de puncte: CSC Șelimbăr (antrenor Claudiu Niculescu), după 1-0 la Metaloglobus și 2-0 cu Unirea Dej. Fără puncte sunt trei echipe: CSM Reșița (golaveraj 0-5), CS Tunari (2-5) și Progresul Spartac (0-3), dar ultima cu un singur meci jucat.

 

CITEȘTE ȘI: Călin Cheregi, după coșmarul trăit de rosso-neri la Piatra Neamț: „Suntem nemulțumiți cu toții. Cu Dumbrăvița, obligatoriu victorie”

 

Sursă foto: ziarpiatraneamt.ro

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available