Traficul rutier, supravegheat din elicopter pe cea mai periculoasă şosea din Caraş-Severin [VIDEO]

 

Un elicopter dotat cu aparatură pentru înregistrarea abaterilor la regimul rutier a survolat, ieri, 12 august, Drumul Naţional 6, pe raza judeţului Caraş-Severin, în cadrul unei acţiuni de prevenire a accidentelor rutiere.

 

Acţiunea specială la care au luat parte poliţişti din cadrul Servicului Rutier Caraș-Severin, Poliției Municipiului Caransebeș şi Poliţiei Stațiunii Băile Herculane şi un echipaj din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al MAI a avut loc sâmbătă, 12 august, între orele 15.00 – 20.00. Cele şase echipaje auto de poliţie rutieră aflate în trafic pe DN 6, pe întregul tronson până la limita cu județele Mehedinți și Timiș, au beneficiat de sprijin aerian, cu un elicopter în care s-a aflat şi un poliţist rutier care a transmis informaţii echipajelor aflate la sol pentru a-i depista rapid pe cei care au încălcat normele rutiere.

 

În cele cinci ore au fost constatate 77 de abateri, pentru care au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de peste 31.000 de lei. Cele mai multe amenzi au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză – 54. Opt amenzi au fost aplicate pentru depăşiri neregulamentare şi 15 pentru alte nereguli. De asemenea, au fost reţinute zece permise de conducere – opt pentru depăşire neregulamentară și două pentru viteză excesivă – și a fost retras un certificat de înmatriculare.

 

„Acţiunea a avut ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în special combaterea nerespectării regulilor privind depăşirea şi a încălcării regimului legal de viteză. Activitățile de acest gen au ca scop creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice din județ şi vor fi efectuate și în perioada următoare”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

 

 

Sursă video: IPJ Caraș-Severin

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite