Campania de împăduriri din Caraș-Severin, devansată cu 10 zile! Vor fi plantați aproximativ 1.000.000 de puieți

Deși până la startul oficial al Lunii plantării arborilor mai sunt 10 zile, Direcția Silvică a județului Caraș-Severin a demarat, în zonele de joasă altitudine, campania de împăduriri.

Anul aceasta, în Caraș-Severin vor fi efectuate împăduriri și lucrări de regenerare naturală pe o suprafață totală de 758 de hectare, pe raza tuturor ocoalelor silvice din județ. Pe lângă lucrările de regenerare a pădurilor, naturale și artificiale, Direcţia Silvică va efectua și lucrări de completare a plantațiilor înființate în anii anteriori și de refacere a plantațiilor afectate de diverși factori dăunători precum seceta sau incendiile, pe suprafață de 58 de hectare. „În total, vor fi plantați circa un milion de puieți forestieri, proveniți din pepinierele Direcției silvice. Mai mult decât atât, deținem un excedent de 700.000 de puieți din specia molid, apți de plantat, care se oferă spre vânzare”, transmit reprezentanții Direcției Silvice Caraș-Severin. Potrivit acestora, valoarea lucrărilor de împăduriri care se vor realiza pe parcursul acestui an depășește 1,8 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată din fondul de conservare și regenerare înființat de Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Pentru că vremea a fost blândă, la Ocoalele Silvice Bocșa Română, Bocșa Montană, Oravița și Moldova Nouă au început, deja, acțiunile de împăduriri. „Regenerarea pădurilor este una dintre activitățile prioritare ale Direcției Silvice Caraș-Severin, prin care se urmărește asigurarea integrității și permanenței pădurilor, pentru ca acestea să își exercite cu continuitate funcțiile de protecție și de producție. În fiecare an campania de împăduriri, denumită generic Luna plantării arborilor, se desfăşoară în perioada 15 martie – 15 aprilie, însă în acest an lucrările de împăduriri au fost începute mai devreme datorită condițiilor meteorologice favorabile, în special în zonele de joasă altitudine. Astfel, la această dată, Ocoalele Silvice Bocșa Română, Bocșa Montană, Oravița, Moldova Nouă desfășoară ample lucrări de împăduriri și completare a regenerărilor”, precizează reprezentanții Direcției Silvice.

În Caraș-Severin, Direcția Silvică administrează 77% din suprafața fondului forestier de la nivelul județului, respectiv 324.000 de hectare de păduri proprietate publică a statului care, potrivit reprezentanților instituției, dețin certificarea managementului forestier la standarde internaționale. Diferența de 23% o reprezintă suprafețe de fond forestier care aparțin unităților administrativ-teritoriale sau unor proprietari privați.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available