Campanie mobilă de vaccinare anti-COVID în Caraș-Severin

 

În Caraș-Severin, imunizarea împotriva COVID-19 se face în 16 centre de vaccinare, dintre care trei sunt în mediul rural, și la două cabinete de medicină de familie, în Reșița și Bocșa. Pentru a veni, în special, în sprijinul locuitorilor din mediul rural, dar și al angajaților din companii, Direcția de Sănătate Publică a demarat o campanie mobilă de vaccinare.

 

Echipa mobilă formată la nivelul Direcției de Sănătate Publică (DSP) a județului Caraș-Severin, condusă de medicul Aritina Mărgineanu, a ajuns, la sfârșitul săptămânii trecute, în comuna Mehadia. Aici au fost vaccinate, în total, 84 de persoane din centrul de comună și din localitățile aparținătoare. Potrivit medicului Aritina Mărgineanu, nu a fost raportată nicio reacție adversă. Peste 21 de zile, echipa mobilă va reveni la Mehadia pentru a efectua rapelul.

 

Campania mobilă de vaccinare va continua joi, 20 mai, la Măureni, vineri, 21 mai, la sediul companiei TMD Friction din Caransebeș, iar luni, 24 mai, la Dognecea și Ocna de Fier.

 

Potrivit datelor comunicate de DSP, în ultimele 24 de ore, în centrele de vaccinare din Caraș-Severin au fost administrate 812 doze de vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2. Iar de la debutul campaniei de vaccinare până în prezent, au fost administrate 81.783 doze. Dintre persoanele vaccinate, 35.890 au schema completă de imunizare (doza 1 + doza 2), majoritatea, 29.978, cu ser Pfizer, 3.905 cu ser Moderna și 2.007 cu ser AstraZeneca. De asemenea, alte 94 de persoane s-au vaccinat la medicul de familie, cu ser Johnson & Johnson, și în acest caz imunizarea fiind considerată completă întrucât acest vaccin se administrează într-o singură doză.

 

Pe platforma națională vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare, în cele 16 centre de vaccinare din Caraș-Severin sunt disponibile peste 10.500 de locuri, dintre care cele mai multe, peste 8.400, pentru vaccinare cu ser Pfizer. În Reșița sunt disponibile peste 800 de locuri pentru Pfizer (139 de locuri la Centrul de vaccinare de la Sala de sport a Liceului de Arte „Sabin Păuța” și 668 de locuri la Centrul de vaccinare de la Sala de sport a Școlii Gimnaziale „Mihai Peia”) și peste 500 de locuri pentru AstraZeneca, la Centrul de vaccinare de la Sala de sport a Colegiului Banatului Montan.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available