Campanie umanitară pentru copii sărmani din Caraș-Severin. „Să le luăm o greutate de pe umeri și să le punem în spate un GHIOZDAN DE BUNĂTATE!”

 

Clubul Lions Reșița Kindness a demarat campania umanitară „Un Ghiozdan de Bunătate”, în cadrul cărora oamenii cu suflet mare sunt așteptați să sprijine, donând rechizite sau bani, câteva zeci de copii din mediul rural ce provind din familii cu posibilități materiale reduse. 

 

De Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, sărbătorită în data de 20 noiembrie, Clubul Lions Reșița Kindness își îndreaptă atenția spre copiii care, din cauza greutăților materiale, nu reușesc să se bucure deplin de unul dintre drepturilor lor fundamentale – dreptul la educație. Este vorba despre copii care nu au haine suficient de bune sau încălțăminte, care nu au un ghiozdan, cărându-și rechizitele în plase de cumpărături, care provin din familii numeroase, pentru care părinții nu au mai avut bani pentru rechizite sau care sunt trimiși la școală pentru că acasă nu au ce mânca, iar pentru ei este vital Programul „Cornul și laptele”.

 

Membrii Clubului Lions Kindness au identificat 63 de copii – 26 de fete și 37 de băieți, de la grupa mică până în clasa a VIII-a – din patru sate din Caraș-Severin, care se regăsesc într-o astfel de situație, și fac apel la oamenii cu suflet mare să se implice pentru a-i ajuta: „Dreptul copiilor la educație este asigurat de multe ori anevoios de societatea noastră. De aceea, ne-am gândit ca, împreună cu tine, cel care citești aceste rânduri și vrei să te implici, putem oferi unor copii necesarul de rechizite pentru școală, facilitând astfel punerea în realitate a dreptului la educație pentru 63 de copii din patru sate din județul Caraș-Severin. Acești copii provin din familii cu posibilități materiale reduse, fie că sunt la grădiniță sau unii dintre ei sunt deja în clasa a VIII-a, fiecare în parte are o poveste de viață pe care o cară deja în spate. Haideți să le luăm acestor copii o greutate de pe umeri, să le punem în schimb, în spate, un GHIOZDAN DE BUNĂTATE!”.

 

Cei care doresc să se alăture campaniei „Un Ghiozdan de Bunătate” o pot face fie donând bani, fie cumpărând un ghiozdan echipat pentru unul dintre cei 63 de copii, dintre care 12 sunt la grădiniță, 32 la școala primară și 19 la gimnaziu.

 

Organizatorii au pregătit liste cu ce trebuie să conțină un ghiozdan, în funcție de nivelul școlar al copilului, iar cei care aleg această modalitate de ajuta trebuie să acceseze pagina de facebook Lions Reșița Kindness, la adresa:  https://www.facebook.com/104494438087636/posts/378727237331020/, unde vor găsi 11 imagini – câte una pentru fiecare nivel. Înainte de a cumpăra ghiozdanul echipat, trebuie să precizeze printr-un comentariu la imaginea atașată ce ghiozdan a ales. Ghiozdanele echipate vor fi duse la sediul Asociației Lions Reșița Kindness, situat pe Strada Timișoarei nr. 34G (în Bucla Bârzavei, în clădirea Remi Business Center), în perioada 10-15 noiembrie, între orele 10.00-13.00 sau 15.00-18.00. Informații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon 0771502689.

 

Donațiile în bani pot fi făcute în contul RO82UGBI0000592008959RON, deschis la Garanti Bank Reșița, pe numele Asociației CLUB L.I.O.N.S. REŞIŢA KINDNESS – CLUB L.I.O.N.S. REŞIŢA BUNĂTATEA, cu sediul in Reșița, Strada Timișoarei nr. 34G, cod fiscal nr. 43361777. Pe ordinul de plată se menționează – Proiectul „Un Ghiozdan de Bunătate”. Sau punând bani în urnele de donație aflate la partenerii proiectului:

 

Reșița:

– Elke Cătălina II – Strada Făgărașului, nr. 1;

– Subțire Gheorghe II – Bulevardul Republicii, nr. 4;

– Goian Lavinbia-Maria II – Piața 1 Decembrie 1918, Sala Polivalentă;

– Incred SRL – Bulevardul Republicii, nr. 9;

– Incred SRL – Bulevardul Republicii, nr. 28;

– Interalexis SRL – Strada Timișorii, nr. 17;

– Salon Mirela Drăguț SRL – Bulevardul Revoluția din Decembrie, nr. 35B;

– Beli Giuli Second-Hand SRL – Bulevardul Republicii, nr. 6;

– Tomkids Baby SRL (Coccodrillo) – Piața 1 Decembrie 1918, Centrul Comercial Nera, et. 2;

– Centrul de Calculatoare SRL – Bulevardul Republicii nr. 25;

– Centrul de Calculatoare SRL – Bulevardul Republicii nr. 26;

– Geranimo SRL – Strada Petru Maior nr. 49;

– Geranimo SRL – Bulevardul Republicii nr. 20;

– Popescu Anita-Octavia PFA – Aleea Tineretului, bl. 3, ap. 9;

– Memory Serv SRL – Strada Timișorii, nr. 23;

– Livso Time Cafe SRL – Piața 1 Decembrie 1918, nr. 32B, parter;

– Palaloga Carnprep SRL –  Strada I. L. Caragiale, nr 3-4, parter;

– Diken (Uzoni) SRL – Strada Arieș, Nr. 18 (Piața Reșița Sud);

– Maremmia Best Impex SRL (Gelateria Roma) – Piața 1 Decembrie 1918, nr. 31-32;

– Patricia Gabriela SRL (Cofetaria Luxe Desserts) – strada I. L. Caragiale, nr. 2-3, parter;

– Andar Milso SRL – Piața 1 Decembrie 1918, nr. 3.

 

Caransebeș:

– Centrul de Calculatoare SRL – Strada Mihai Viteazu, nr. 18, Euro Shopping Mall, et. 1;

– Geranimo – Strada Târgului nr. 1;

– Fiat Alina Delia PFA – strada Mihai Viteazu, bl. 1, sc. B, spațiu comercial.

 

Lugoj:

– Centrul de Calculatoare SRL – Strada Nicolae Balcescu, nr. 6;

– Geranimo SRL – Strada Mărășești, nr. 2.

 

Și anul trecut, Clubul Lions Reșița Kindness a organizat o campanie umanitară pentru copii, intitulată „Facem piciorușele vesele”, în cadrul căreia, cu ajutorul comunității, 34 de copii au beneficit de șosete și ghetuțe noi.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available