Când drogurile și alcoolul preiau volanul, se închide drumul libertății

 

Șoferii care provoacă accidente mortale în timp ce conduc autoturisme sub influența drogurilor, cu o alcoolemie mai mare de 0,8 g/l alcool pur în sânge sau fără a deține permis riscă să ajungă în spatele gratiilor.

 

Polițiștii cărășeni derulează, în această perioadă, campania de informare „Când drogurile și alcoolul preiau volanul, se închide drumul libertății”, referitoare la cele mai recente modificările aduse legislației rutiere. „Începând de luna aceasta, dacă o persoană care conduce un autoturism fără a deține permis provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, în caz de condamnare, nu va beneficia de suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. De asemenea, pedeapsa închisorii cu executare o riscă, începând de luna aceasta, și cei care conduc un vehicul sub influența alcoolului, depășind 0,8 g/l alcool pur în sânge sau sub influența substanțelor psihoactive și provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei”, explică reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Caraș-Severin.

 

Astăzi, polițiștii de la Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității al Inspectoratului și de la Biroul Rutier Reșița, împreună cu specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Caraș-Severin, au discutat despre riscurile conducerii sub influența alcoolului, a drogurilor ori fără permis de conducere cu șoferii de taximetre din municipiul Reșița, dar și cu cursanți ai școlilor de șoferi, aflați în procesul de instruire practică pentru obținerea permisului de conducere, cărora le-au înmânat și pliante cu informaţii și recomandări preventive. „Cei mai mulți dintre aceștia și-au manifestat aprecierea față de modificarea legislativă, mărturisind că vor transmite aceste informaţii și pasagerilor pe care îi transportă cu taximetrul, pentru că își doresc ca toți să fie conștienți și să respecte legea”, au precizat reprezentanții IPJ Caraș-Severin.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite