Progrese (și) pe șantierul Școlii Pittner. Restaurarea clădirii de patrimoniu din Centrul Istoric al Reșiței Montane costă aproximativ 1.000.000 de euro

 

Imobilul cunoscut sub denumirea de „Școala Pittner” a fost construit în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, fiind una dintre cele mai vechi construcții aflate pe raza municipiului Reșița.

 

Lucrările de restaurare a Școlii Pittner, situată pe strada Furnalelor nr. 13, în Centrul Istoric al Reșiței Montane, au demarat la începutul acestui an și, în prezent, se află în faza de consolidare a pereților. „Consolidarea structurii pereților se apropie cu pași mari de finalizare, suntem extrem de încântați de progresul înregistrat până acum. Această etapă crucială este gata în proporție de 85%. Realizarea acestei faze este o provocare în general dar atenția la detalii, dedicarea și, nu în ultimul rând,  experiența celor implicați în reabilitarea clădirii monument a făcut diferența. S-au concentrat pe fiecare amănunt pentru a se asigura că structura va fi solidă și durabilă, oferind un mediu sigur pentru viitoarele activități ce se vor desfășura în incinta Școlii Pittner”, au anunțat responsabilii de proiect. După finalizarea procesului de consolidare, echipa constructorului va trece la montarea planșeelor și va lucra la finisaje.

 

Inițiat de Primăria Reșița și derulat în parteneriat cu Asociaţia Euroland Banat și Listhópurinn Rösk (Islanda), proiectul prevede transformarea Școlii Pittner într-un centru expozițional și de evenimente, care va găzdui ateliere de pictură, literatură, design, arhitectură-restaurare, artizanat, o sală pentru vernisaje, o bibliotecă și un mic muzeu. Curtea clădirii, în suprafață de aproximativ 300 de metri pătrați, va fi deschisă pentru diverse evenimente culturale.

 

Valoarea contractului este de aproximativ 1.000.000 de euro, finanțarea fiind asigurată prin Mecanismul Financiar din Spațiul Economic European – Granturile SEE 2014-2021, la care contribuie Norvegia, Islanda și Liechtenstein –, derulat de Ministerul Culturii din România prin Programul Ro-Cultura.

 

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite