Suntem prezenți și pe

Actualitate

Când începe etapa a doua a campaniei de vaccinare anti-COVID-19 la Reșița?

Publicat cu

în

Etapa a doua a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 va putea începe la Reșița la sfârșitul acestei săptămâni. Centrul de vaccinare din incinta Sălii de sport a Liceului de Arte „Sabin Păuța” a fost amenajat și este așteptată finalizarea procedurilor de ordin tehnic pentru ca acesta să poată deveni operațional.

Potrivit datelor transmise de Instituția Prefectului în urmă cu două săptămâni, în municipiul Reșița ar trebui să funcționeze, în această a doua etapă a campaniei de imunizare anti-COVID-19, patru centre de vaccinare, în sălile de sport de la Colegiul Național „Traian Lalescu”, Colegiul Economic al Banatului Montan, Școala Gimnazială „Mihai Peia” și de la Liceul de Arte „Sabin Păuța”. Pentru început, însă, va fi deschis doar centrul de la Liceul de Arte, iar cel de la Școala Gimnazială „Mihai Peia” va rămâne în așteptare, urmând ca, în cazul în care va exista un grad mare de adresabilitate și vor fi suficiente de doze de vaccin, să devină operaționale și celelalte centre.

Reprezentanții Primăriei Reșița, instituție care s-a ocupat de amenajarea spațiilor destinate vaccinării, speră ca la sfârșitul acestei săptămâni sau cel mai târziu luni, 25 ianuarie, la centrul de la Liceul de Arte „Sabin Păuța” să înceapă imunizarea. „Noi suntem pregătiți atât cu centrul de la Liceul de Arte, cât și cu cel de la Școala Gimnazială Mihai Peia. În total sunt șapte puncte de vaccinare, patru la centrul de la Liceul de Arte și trei la școală. În ceea ce privește personalul medical care va deservi aceste centre, avem rețeaua de medici și asistenți școlari, care, la nevoie, va fi suplimentată cu cadre medicale de la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Primul va fi deschis centrul de la Liceul de Arte, când primim undă verde de la Ministerul Sănătății. Avem promisiuni că acest lucru se va întâmpla sâmbătă, 23 ianuarie”, a declarat directorul Direcției Generale Învățământ, Cultură, Tineret, Sport și Culte din cadrul Primăriei Reșița, Liliana Dacica.

CITEȘTE ȘI: Primele cadre medicale din Reșița vaccinate împotriva COVID-19 [VIDEO+FOTO]

Centrul de vaccinare va putea fi deschis abia după 48 de ore de la introducerea lui în platforma națională de programare. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică, la nivelul Regiunii Vest, cel puțin pentru această fază, nu vor fi probleme cu asigurarea vaccinului, astfel că, odată deschis, și centrul de la Reșița va putea primi dozele necesare.

Deocamdată, etapa a doua a campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în Caraș-Severin se desfășoară doar la spitalele din Caransebeș, Oravița și Moldova Nouă. În ultimele 24 de ore, aici au fost imunizate 347 de persoane. De asemenea, a continuat imunizarea personalului medical la spitalele din Reșița și Oțelu Roșu. Aici au fost administrate 126 de doze. Potrivit dr. Mircea Borcău, șeful Departamentului Supraveghere în Sănătate Publică din DSP Caraș-Severin, de la debutul campaniei de vaccinare până în prezent în județ s-au primit 3106 doze și s-au administrat 2116 vaccinuri împotriva virusului SARS-CoV-2, după cum urmează: 898 la Reșița, 707 la Caransebeș, 320 la Oravița, 103 la Moldova Nouă și 88 la Oțelu Roșu.

Explicație foto: Imagine de la vaccinarea angajaților Spitalului Județean de Urgență Reșița.

 

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Administrație2 ore în urmă

10.000 de lei pentru cetățenii care fac Reșița Curată! Primăria pune la bătaie și anul acesta premii în bani pentru asociațiile de locatari/proprietari

Administrație4 ore în urmă

40 de secunde pentru un VOT ISTORIC în CJ Caraș-Severin: asocierea cu Primăria Reșița pentru construirea unui SPITAL NOU

Social10 ore în urmă

Zimbrii se adaptează perfect în Munții Banatului. Încă 20 de exemplare vor ajunge în Caraș-Severin

Actualitate13 ore în urmă

Primăria Reșița promovează portul popular din Banatul de Munte. La Casa de Căsătorii a fost deschisă o expoziție permanentă de costume tradiționale

Administrație17 ore în urmă

Romeo Dunca și Marius Isac, față în față cu primarii din județ. Miza: accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale

Actualitateo zi în urmă

Trei zile dedicate artei ceramicii, la Centrul de Tineret Mansarda din Reșița

Sănătateo zi în urmă

SARS-CoV-2 împlinește un an și în Caraș-Severin. Coronavirusul a fost atras mai mult de femei, dar bărbații i-au căzut victime în număr semnificativ mai mare. Cu 50%!

Educațieo zi în urmă

Puțin peste 300 de dascăli din Caraș-Severin au spus DA vaccinării anti-COVID-19 în etapa prioritară, care a început azi!

Actualitate2 zile în urmă

Surprize pregătite de Primăria Reșița în ziua de Dragobete

Administrație2 zile în urmă

Mamografii gratuite. Consiliul Județean Caraș-Severin se implică în lupta împotriva cancerului

Cele mai citite