Canicula restricționează traficul greu în Caraș-Severin

 

Aflat sub avertizare de cod portocaliu de caniculă, Caraș-Severinul se află pe lista județelor în care astăzi este restricționată circulația autovehiculelor de peste 7,5 tone.

 

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara anunță că traficul va fi restricționat, astăzi, 28 august, din cauza caniculei, pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, în intervalul orar 11.00-20.00.

 

Sectoarele de drum vizate de această restricție sunt drumurile naționale, drumurile expres și autostrăzile din județele Arad, Timiș, Hunedoara, Călărași, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Alba, Sibiu, Brașov, Bihor, Cluj, Mureș, Sălaj, Bistrița Năsăud, Satu Mare, Maramureș, Suceva, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați și municipiul București.

 

„Aceste restricții sunt instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administrația Națională de Meteorologie, Cod Portocaliu – val de căldură în intensificare, caniculă și disconfort termic accentuat. Măsura este adoptată pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă.”, precizează reprezentanții DRDP Timișoara.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available