Infracțiuni și nereguli pe bandă rulantă. Polițiștii au dat zeci de amenzi în Reșița, Caransebeș și Oțelu Roșu

 

Echipaje formate din polițiști și jandarmi au efectuat, în weekend, razii nocturne în municipiile Reșița și Caransbeș și în orașul Oțelu Roșu, atât pe drumurile și în spațiile publice, cât și la societăți comerciale, pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale.

 

În municipiul Reșița, acțiunea de control, la care au participat polițiști împreună cu echipaje de jandarmi, s-a desfășurat în noapte de vineri spre sâmbătă, între orele 22.00 – 02.00. În acest interval, polițiștii și jandarmii au legitimat peste 80 de persoane, au verificat aproape 60 de autovehicule, au efectuat 65 de testări cu aparatele etilotest și DrugTest, iar pentru neregulile constatate au aplicat 22 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice.

 

Mult mai multe abateri de la prevederile legale au fost depistate în cadrul verificărilor efectuate sâmbătă noapte, în Caransebeș. Este vorba despre trei infracțiuni: două privind conducerea sub influența substanțelor psihoactive – canabis și cocaină – și una privind nerespectarea regimului armelor și al munițiilor – un bărbat a fost depistat în timp ce ar fi deținut fără drept trei cartușe de vânătoare posibil confecţionate artizanal. De asemenea, au fost aplicate 61 de sancțiuni contravenționale. „Polițiștii au aplicat șase sancțiuni contravenționale unor persoane juridice la care au fost identificate diferențe în plus dintre raportul fiscal informativ și monetarul existent în casierie. Trei persoane fizice au fost amendate pentru fumatul în spații închise, în interiorul unor societăți comerciale, iar alte cinci persoane au fost amendate pentru consumul de băuturi alcoolice în spațiul public. Iar o societate specializată de pază a fost sancționată contravențional pentru nerespectarea obligației de dotare a angajaților agent de securitate cu toate elementele uniformei de serviciu”, a exemplificat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, Alina Boeru. Aceasta a precizat că pe parcursul activităților derulate pe raza municipiului Caransebeș au fost legitimate 135 de persoane, au fost verificate 56 de autovehicule, 45 de conducători auto fiind testați cu privire la consumul de alcool și droguri. De asemenea, au fost efectuate controale la 18 societăți comerciale, 13 agenți de securitate și la doi deținători legali de arme.

 

 

Pe raza orașului Oțelu Roșu, au fost efectuate controale atât în trafic, cât și la societăți comerciale de pe raza localității, la una dintre acestea fiind constatate nereguli cu privire la obligația întocmirii analizei de risc la securitatea fizică. În cazul acestei societăți comerciale au fost aplicate sancțiuni contravenționale de 16.000 de lei, fiind stabilite termene pentru remedierea deficiențelor constatate.

 

În ceea ce privește infracțiunile la regimul rutier, în total, în acest sfârșit de săptămână, polițiștii cărășeni au constatat patru infracțiuni privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive, patru privind conducerea unui autovehicul fără a deține permis și una privind conducerea unui autovehicul neînmatriculat. „Sâmbătă seara, la ora 21.00, polițiști de la Serviciul Rutier au oprit în trafic, pe Centura Ocolitoare a Municipiului Caransebeș, un autoturism condus de un bărbat de 40 de ani, din Lugoj, care a fost testat cu privire la consumul de substanțe psihoactive, aparatul indicând rezultat pozitiv pentru THC. În aceeași noapte, polițiștii Serviciului Rutier oprit în trafic, pe Calea Severinului, din Caransebeș, un autoturism condus de un bărbat de 29 de ani, din Bocșa, în cazul căruia aparatul DrugTest a indicat rezultat pozitiv pentru cocaină. Un alt bărbat, de 23 de ani, din Zorlențu Mare, a fost oprit în trafic, pe Bulevardul Republicii, de către polițiști de la Biroul Rutier Reșița și, fiind testat cu aparatul etilotest, s-a stabilit că se afla sub influența băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a mai exemplificat Alina Boeru. În toate aceste cazuri, cei depistați au fost conduși la spital, unde li s-au prelevat mostre biologice, iar polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarelor penale întocmite.

 

 

Sursă foto: IPJ Caraș-Severin

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite