Caraș-Severin, cel mai afectat județ de ploile din aceste zile! Marcel Vela: „Vor fi ajutați toți cetățenii care au avut de suferit”

Marcel Vela a revenit azi în Caraș-Severin, de astă dată din postura de ministru care își propune să vadă cu ochii lui, la fața locului deci, ravagiile lăsate în urmă de inundațiile produse în cel mai afectat județ din țară.

„În acest moment se intervine în 10 județe, cel mai afectat fiind județul Caraș-Severin. Nu sunt doar pagube materiale, apar și situații critice, de exemplu ieri, aici, era să avem și victime. Au fost 20 de persoane izolate, am reușit să le salvăm (cu ajutorul elicopterului lui Romeo Dunca, n.r.). Ce ne preocupă în mod esențial pe toți este faptul pe care îl urmărim la orice situație de urgență, acela de a nu avea victime și de a limita cât mai mult pagubele materiale”, au fost primele cuvinte adresate reporterilor aflați la fața locului, în Oțelu Roșu, de către ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

CITEȘTE ȘI: Romeo Dunca, în misiune umanitară. A transportat cu elicopterul său 20 de persoane rămase între ape, la Oțelu Roșu

Pe lângă mediatizata evacuare a celor 20 de persoane, dintre care 12 copii, rămase izolate între ape în cartierul Cireșa din Oțelu Roșu, ministrul a făcut cunoscut faptul că tot aseară era cât pe ce să se impună evacuarea a încă 500 de persoane: „Am avut în plan, era în lucru, evacuarea a peste 500 de persoane din satul Ciuta și comuna Obreja. Erau amenajate spațiile de cazare în căminele culturale și în sălile de sport din Caransebeș și la locații ale rudelor, prietenilor persoanelor care erau afectate, în general din proximitatea albiei râului Bistra. Am stat în stand-by cu toate forțele, cu mijloace de transport și am evacuat doar voluntari, pe cei care aveau diverse afecțiuni sau bătrâni care locuiau singuri. Și, cu ajutorul lui Dumnezeu, am trecut cu bine peste această provocare, această grea încercare, deoarece aseară apele râului Bistra s-au stabilizat și chiar au început să scadă”.

Marcel Vela a mai declarat că pagubele vor fi evaluate în fiecare județ, vor fi analizate la nivelul autorităților locale, iar „Guvernul României va lua măsuri pentru a ajuta pe toți cetățenii care au avut de suferit de pe urma acestor fenomene deosebite”, a transmis ministrul Afacerilor Interne.

Ieri, în Caraș-Severin, au căzut 104 litri de apă pe metrul pătrat, a plouat deci într-o zi cât plouă normal într-o lună, a declarat azi la Digi 24 Viorica Dima, meteorolog la Administrația Natională de Meteorologie.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite