Romeo Dunca, în misiune umanitară. A transportat cu elicopterul său 20 de persoane rămase între ape, la Oțelu Roșu

20 de persoane, printre care 12 copii, au fost evacuate, aseară, din casele prinse între ape, după ce râul Bistra a ieșit din matcă. Pentru salvarea oamenilor au intervenit echipaje de pompieri, salvamontiști, dar și un elicopter. Nu al MApN sau MAI, ci al omului de afaceri Romeo Dunca.

A plouat cu până la 134 l/mp în zona Oțelu Roșu în ultimele două zile și apele revărsate al râului Bistra au făcut ravagii. Cele mai afectate au fost casele din cartierul Cireșa. Aici au rămas izolați în două locuințe 8 adulţi şi 12 copii la care, din cauza puhoaielor, cu greu s-a putut ajunge cu ajutorul unei bărci. Întrucât apele învolburate excludeau varianta evacuării cu barca, autoritățile au solicitat un elicopter în zonă. Dar, din cauza avertizărilor meteorologice, elicopterele militare nu au putut decola, astfel încât ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a apelat la Romeo Dunca pentru a interveni cu elicopterul său personal.

„Am avut probleme cu evacuarea acestor persoane pentru că nu a putut decola elicopterul de pe aeroportul militar din Arad, Timișoara sau Târgu Mureș, dar până la urmă s-a rezolvat situația. Am apelat la un elicopter privat care era garat la Caransebeș pe aeroport și proprietarul, pilotul, a fost foarte deschis în a ne susține și a interveni, astfel încât am evacuat toate persoanele, care acum sunt în afara oricărui pericol. Domnul Romeo Dunca a sărit în ajutorul nostru pentru că era foarte complicat cu bărcile, cu pompierii, iar avertizările meteorologice nu permiteau decolarea avioanelor militare ale MApN sau MAI. Cu ajutorul dumnealui am rezolvat această problemă delicată. A făcut-o din spirit de solidaritate și absolut umanitar, fără niciun cost pecuniar din partea ministerului”, a declarat, aseară, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, într-o intervenție la Antena 3.

CITEȘTE ȘI: Nicio faptă bună nu rămâne necontestată. Romeo Dunca: „Am plecat fără să mai fac prea multe calcule”

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite