Carașova, transformată în regiune autonomă?

 

Campania electorală tinde să scoată din oameni cele mai ascunse supărări. Nu este o noutate, dar atunci când se ajunge la agresiune verbală și fizică, deja discutăm despre altceva.

 

Am fost sesizați cu privire la faptul că unul dintre membrii partidului Forța Dreptei și familia acestuia au trecut prin două incidente. După spusele celui în cauză, primul incident s-a petrecut în data de 26 mai 2024, în timpul unei întâlniri electorale din satul Iabalcea, comuna Carașova. Petiționarul spune că a fost agresat de doi membri ai delegației PSD Carașova, angajați ai Primăriei. După ce i-au adresat injurii, cei doi chiar ar fi sărit la bătaie, dar au fost opriți de pesoanele din jur și de agenții de poliție prezenți la fața locului.

 

Contactați de resita.ro, reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Caraș-Severin ne-au confirmat incidentul și au detaliat: „În data de 26 mai, în jurul orei 13.30, polițiști de la Secția 1 Poliție Rurală Reșița au intervenit în satul Iabalcea, pentru aplanarea unui conflict spontan izbucnit între mai multe persoane aflate pe o stradă, în centrul localității. Doi bărbați din comuna Carașova au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 1.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61 din 1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii și a liniștii publice“.

 

Lucrurile nu s-au oprit însă la acea altercație: soția politicianului a avut și ea de suferit, săptămâna trecută, atunci când a mers la Primăria Carașova pentru o adeverință. Secretara instituției și-a pierdut cumpătul și a uitat de faptul că stă de vorbă cu un locuitor al comunei, fie că îi este sau nu rudă, începând să îi aducă injurii femeii. Care era însoțită de doi dintre copiii săi, două fetițe de un an și șase luni.

 

Solicitarea înființării în comună a unei grădinițe cu program prelungit și implicarea victimei și a familiei acesteia în campania electorală, împotriva candidatului PSD susținut de primar, ar fi fost mărul discordiei. Filmarea de mai jos este sugestivă pentru cum își fac datoria funcționarii primăriei, acum, în contextul luptelor electorale. Facem precizarea că la incident au fost martori primarul în funcție și consilierul acestuia, angajat al primăriei și candidatul PSD la postul lăsat liber de edil la finalul madatului, ambii asistând pasiv la disputa dintre cele două femei. Nu doar că nu au intervenit pentru a aplana conflictul, ba din contră, ni se spune, l-au și alimentat.

 

 

Explicație foto: Candidații la alegerile locale din Carașova și-au prezentat aseară oferta electorală. În fața primăriei, acolo unde a avut loc incidentul din filmare.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available