Grațian Dobre (Alianța Dreapta Unită) vrea să aducă în Consiliul Local Reșița cei 8 ani de experiență pe fonduri europene!  

 

Grațian Dobre, candidatul partidului Forța Dreptei și al Alianței Dreapta Unită Caraș-Severin la funcția de consilier local, spune că echipa viitoarei administrații a Reșiței trebuie să fie compusă în continuare din oameni verticali și echilibrați, cu o gândire spre proiecte care sunt în concordanță cu cerințele actuale ale Uniunii Europene.

 

A intrat în politică abia după ce a performat atât în mediul privat, cât și în administrația publică. A făcut acest pas după ce a adus Reșiței schimbarea de care orașul avea nevoie. Peste 80 de proiecte finanțate pe bani europeni, și implementate de administrația municipiului, în marea lor majoritate cu aportul unor firme locale.

 

„Forța Dreptei este primul partid în care m-am înscris, încă de la începutul apariției acestuia în Caraș-Severin. M-am înscris din convingerea că liberalismul este arătat la adevărata valoare în cadrul partidului Forța Dreptei. Candidatura mea pentru Consiliul Local din partea Dreptei Unite vine ca urmare a experienției mele din ultimii opt ani la Primăria Reșița și a sprijinului acordat primarului Nelu Popa în a îndeplini viziunea pentru dezvoltarea Reșiței”, explică Grațian Dobre intrarea sa în politică.

 

 

În acest sens, Grațian recunoaște că vrea să rămână în administrație, mai ales că municipalitatea reșițeană are în lucru alte mari proiecte pe regenerare urbană care țin cont de nevoile comunității.

 

„În momentul de față sunt convins că Reșița este pe drumul cel bun. Până acum am reușit să facem schimbări majore, iar trendul trebuie să rămână același. Ideea este că ciclul financiar 2021-2027 merge pe continuitate. Mă refer la faptul că următoarele proiecte vor avea țintă actualele investiții și nu lucrări simpliste. Pentru nevoile orașului care nu converg în parte sau complet cu finanțările europene trebuie găsite finanțări din buget propriu sau național”, spune Grațian Dobre, directorul executiv din cadrul Primăriei Reșița oferind și două exemple: „Renovarea unei unități de învățământ, cum este Liceul Sabin Păuța, poate fi finanțată doar sub forma unui proiect de eficiență energetică, care nu acoperă în totalitate nevoia de finanțare, dar pe de altă parte presupune o investiție mai mică din bugetul local ca și co-finanțare și cheltuieli neeligibile, decât dacă s-ar face doar pe buget local. Pe de altă parte, amenajarea de noi locuri de parcare trebuie asumată exclusiv din bugetul local sau prin programe naționale, pe baza unui plan coerent”.

 

După validarea în funcții a aleșilor locali ca urmare a scrutinului din 9 iunie, „dacă cetățenii Reșiței mă vor vota, voi face parte în continuare, ca și consilier local, din echipa care a contribuit la dezvoltarea Reșiței în ultimii opt ani. Aportul meu poate fi adus de-acum din poziția de a gestiona partea strategică a proiectelor municipale.”, concluzionează Grațian Dobre, cel care reprezintă prima propunere a partidului Forța Dreptei pe lista de candidați ai Alianței Dreapta Unită pentru Consiliul Local Reșița.

 

 

(PE)

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available