Carașul ajută! Un convoi umanitar cu peste 15 tone de alimente și produse de igienă va pleca duminică din Reșița spre Ucraina

 

Reșițeanca Liliana Gherle a reușit, din nou, să mobilizeze instituții, societăți private, organizații și oameni de bine pentru o cauză umanitară. De această dată, este vorba despre sprijinirea ucrainenilor care s-au refugiat din calea războiului în orașul Herța din regiunea Cernăuți, situat în apropierea graniței de nord a României.

 

Depozitul societății Pangram din Reșița este, în aceste zile, locul în care se strâng ajutoarele pentru Ucraina și de unde vor pleca duminică, 22 mai, la cele peste 1.400 de familii care s-au refugiat în Herța din zonele aflate sub asediul armatei ruse.

 

„Duminică, 22 mai, plecăm la Herța, în Ucraina. De ce? Pentru că locuitorii din Herța au nevoie de ajutorul tuturor. Herța găzduiește peste 1.400 de familii care au fugit din calea gloanțelor și a bombelor. Au fugit aproape de granița noastră. Este vorba despre bătrâni, mame și copii. Pentru acești oameni fără vină, oameni care trăiesc cu spaima războiului, oameni care au pierdut tot, oameni care au nevoie de noi ne-am mobilizat și adunăm alimente și produse de igienă. Avem, deja, peste 10 tone – cartofi, paste, făină, sare, mălai. Avem produse de igienă, conserve”, transmite Liliana Gherle, de la Asociația „Cultură și Fapte Bune”, coordonatorul campaniei umanitare.

 

Liliana Gherle i-a amintit și pe o parte dintre cei care au întins primii o mână de ajutor: „Am primit primele produse de la doamna doctor Rahela Constantin, domnul Snepp Snapp, de la doamna Lussy Stoicu, Ovidiu Lolea, David Prelipceanu, Biserica Cezareea, Protopopiatul Reșița, Biserica Izvorul Vieți, Lions, domnul Lucian Lotoroșanu, și domnul Ioan Popa. Am mai primit de la domnul Cristian Chioncel, Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi, ISU, Dani Țugui, Marian Popovici, Medici fără Frontiere, medicii Romeo Dumitrescu, Emil Bunda, Ilona Voina, Dumitru Secășan Cu transportul ne ajută domnul Romeo Dunca, societatea Dunca expediții. Mai avem promisiuni și sunt sigură că se vor concretiza. Mulțumim tuturor!”.

 

Pentru colectarea produselor a fost deschis un centru și în incinta Tipo Art Graphic din zona Trandafirul și, de asemenea, pot fi făcute și donații în bani, în contul Asociației „Cultură și Fapte Bune” deschis la Banca Transilvania Reșița: RO27BTRLRONCRT0534555501.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available