Caravana Iepurașului, spectacol la scenă deschisă pentru copiii izolați în case!

„Totul va fi bine” este mesajul transmis copiilor de Caravana Iepurașului, un spectacol stradal realizat de actorii Teatrului DA, în parteneriat cu Primăria Reșița și sprijiniți de voluntarii Asociației Nevo Parudimos. Spectacolul de azi de la Reșița va fi reeditat zilele următoare la Moldova Nouă, Oravița și Oțelu Roșu.

Inspirat de un spectacol asemănător desfășurat la Zürich, în Elveția, Dan Mirea, directorul Teatrului privat DA, spune că a gândit să îl realizeze și la Reșița. „Înțeleg perfect cât de greu trebuie să le fie copiilor să stea numai în case, mai ales că nici târgul de Paște nu va mai avea loc. Tocmai de aceea, chiar dacă suntem departe fizic de ei, le suntem alături sufletește mai mult ca niciodată”, transmite omul cu ideea, sufletistul Dan Mirea, care ne-a dezvăluit că această inedită caravană va avea, deloc întâmplător, și două opriri: la Spitalul Județean de Urgență Reșița și la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Caraș-Severin.

Primăria Municipiului Reșița, la rândul ei, a scris o epistolă-invitație pentru copiii din oraș care vor avea șansa de a asista la acest spectacol stradal.

„DRAGI PĂRINȚI ȘI COPII! Avem o provocare pentru voi!

În mod normal, în această perioadă am fi organizat Târgul de Paște și multe jocuri frumoase pentru voi, dar, pentru că situația actuală nu ne permite acest lucru, împreună cu prietenii noștri de la Teatrul DA și Asociația Nevo Parudimos ne adaptăm… și vă pregătim o surpriză🎁!
Dacă ați fost cuminți, să nu vă faceți griji, Iepurașul vine și anul acesta. Și nu vine singur, ci cu prietenii lui, cu toții echipați cu mănuși și mască de protecție. Aceștia se vor plimba joi, 16 aprilie, începând cu ora 15:00, prin tot orașul. Își doresc foarte mult să vă salute, să vă distrați împreună și să vă spună că #totulvafibine!

Ce trebuie să faceți voi

Iesiți la geamuri sau pe balcon având un accesoriu colorat la voi. Poate fi o eșarfă, o batistă, o șapcă sau orice alt element vestimentar! Salutați-i pe prietenii noștri, dansați și cântați cu ei! Dar, nu uitați! Evitați să ieșiți din casă până nu veți putea face asta în condiții de siguranță!”, este mesajul transmis de Primăria Reșița, în preambulul acestui inedit spectacol pentru copii.

Caravana Iepurașului va ajunge zilele acestea și în orașele Moldova Nouă (vineri, 17 aprilie, de la ora 15.00), Oravița (sâmbătă, ora 10.00) și Oțelu Roșu (sâmbătă, între orele 15.00 și 19.00), la invitația primarilor din aceste localități.

Acesta este un prim spectacol altfel pentru copii. Teatrul DA mulțumește domnului primar Popa pentru că datorită acceptului său noi am pornit acțiunea asta. Și, făcându-se la Reșița, au văzut și alte primării și ne-au invitat. Mulțumesc, totodată, și voluntarilor internaționali din 12 țări care activează la Nevo Parudimos, care vor fi alături de actorii Teatrului Da personajele de poveste”, a mai declarat Dan Mirea.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite