COVID-19 în Caraș-Severin. INSP raportează un singur caz nou în ultimele 24 de ore!

În județul Caraș-Severin au fost confirmate, până acum, 58 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), transmisă public azi de Grupul de Comunicare Strategică. Cifrele iar nu „pușcă”!

Potrivit datelor furnizate ieri de DSP Caraș-Severin, județul nostru ar fi trebuit să figureze în statisticile oficiale cu 61 de cazuri de COVID-19, cu 4 mai multe decât raporta INSP. Autoritățile nu au explicat, nici astăzi, de unde provine această nesincronizare. În schimb, au comunicat un singur caz nou, bilanțul pentru Caraș-Severin ajungând, astfel, la 58. Dintre cele 58 de persoane confirmate cu COVID-19, DSP informează că „10 au fost externate din spitalele cărășene. Iar numărul deceselor a rămas neschimbat: un deces în Timiș și două în Caraș-Severin”.

CITEȘTE ȘI: Autoritățile dau (din nou) date oficiale contradictorii despre numărul cazurilor de COVID-19 din Caraș-Severin!

De asemenea, precizează DSP, „în Caraș-Severin scade constant numărul persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu, fiind vorba astăzi de 687 de persoane. 3671 de persoane au putut părăsi autoizolarea, completând declarațiile pe proprie răspundere. 300 de persoane se află în carantină instituționalizată și 268 de persoane au putut părăsi carantina”.

La nivel național, în ultimele 24 de ore au fost confirmate oficial 491 de noi cazuri de îmbolnăvire, bilanțul ajungând la 7.707. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 387 au decedat, iar 1.357 au fost declarate vindecate și externate. Peste 5.900 de persoane sunt internate în spitale din întreaga țară, dintre care 243 pe secții de Terapie Intensivă.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available