Carieră în Poliție, Jandarmerie sau ISU. Peste 2.600 de locuri au fost scoase la concurs în școlile de agenți și subofițeri

 

Tinerii din Caraș-Severin care își doresc o carieră de polițist, jandarm sau pompier pot depune, până pe 18 martie, cerere de înscriere în vederea recrutării pentru admiterea la una dintre școlile de agenți sau de subofițeri din țară. În total, sunt scoase la concurs 2.640 de locuri. Mai mult de jumătate dintre acestea sunt la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina.

 

Inspectoratele de Poliție și de Jandarmi și cel pentru Situații de Urgență desfășoară, în această perioadă, campanii de recrutare pentru admiterea în școlile de agenți de poliție și în cele de subofițeri, sesiunea martie – mai 2022.

 

Sunt disponibile, în total, 2.640 de locuri, după cum urmează: 1.340 de locuri Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina (24 pentru romi și zece pentru alte minorități); 300 de locuri la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca (trei pentru romi și trei pentru alte minorități); 350 de locuri la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” din Drăgășani (trei pentru romi și două pentru alte minorități); 350 de locuri la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” din Fălticeni (trei pentru romi și două pentru alte minorități) și 300 de locuri la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldeşti.

 

Calendarul admiterii, pentru toate școlile de agenți sau subofițeri, este următorul:

 

07 – 18 martie: depunere cerere-tip de înscriere însoțită de o copie a cărții de identitate, exclusiv online. Adresele de email la care se depun cererile sunt: resurseumane@cs.politiaromana.ro – pentru școlile de agenți de poliție;  ijj@jandarmeria-caras-severin.ro – pentru școlile de subofițeri jandarmi sau resurseumane.cs@yahoo.com – pentru școala de subofițeri pompieri. Cererile-tip pot fi descărcate de pe paginile de internet ale Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin (cs.politiaromana.ro); Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin (jandarmeria-caras-severin.ro) sau Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic” (isusemenic.ro).

22 martie: data până la care va avea loc evaluarea psihologică;

27 martie: termen depunere documente în vederea constituirii dosarului de recrutare; dosarele de înscriere în volum complet se depun la sediile inspectoratelor județene;

31 martie – 06 aprilie: evaluarea performanțelor fizice;

09 aprilie: susținerea probei de evaluarea a cunoștințelor;

18 aprilie – 20 mai: examinare medicală (doar candidații care se încadrează în numărul locurilor scoase la concurs, în ordinea descrescătoare a notelor finale).

 

Detalii cu privire la înscrierea și desfășurarea examenelor, condiţiile şi criteriile specifice privind recrutarea candidaţilor, componența dosarului de recrutare al candidatului și la modelele formularelor se pot obține de pe paginile de internet ale inspectoratelor județene sau la sediile instituțiilor.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite