Cărți curate și dezinfectate la Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin. Instituția s-a dotat cu sterilizatoare cu lumină ultravioletă

 

La două dintre secțiile Bibliotecii Județene „Paul Iorgovici” au fost puse în funcțiune aparate pentru sterilizarea cărților cu lumină ultravioletă. Achiziția a fost făcută de Consiliul Județean Caraș-Severin. 

 

Abonații Bibliotecii Județene „Paul Iorgovici” vor putea, de acum încolo, împrumuta cărți în condiții de siguranță sporită pentru sănătate. Cele mai mari secții de împrumut ale bibliotecii – Centrul de Carte „Banatica” și Filiala „Lunca Bârzavei” – au fost dotate cu aparate moderne și performante pentru sterilizarea cărților.

 

„Din dorința de a crea un mediu de lectură sănătos, curat și confortabil, pentru utilizatorii instituției, Biblioteca Județeană s-a dotat cu două sterilizatoare de carte cu lumină ultravioletă care elimină în mod eficient virușii, bacteriile, microorganismele (paraziți, acarieni, ciuperci, mucegaiuri) care se pot așeza pe cărți și documente, atât pe coperți, cât și în interiorul acestora, înlăturând totodată și particulele fine de praf. Acţiunea dezinfectantă rezultă din iradierea cu raze ultraviolete, dublată de suflarea, aspirarea, respectiv filtrarea unui jet de aer care, pe lângă eliminarea particulelor fine, realizează şi răsfoirea cărţilor şi a documentelor legate ori îndosariate, pentru a permite acţiunea razelor ultraviolete în interiorul acestora”, explică managerul Bibliotecii Județene „Paul Iorgovici”, Clara Maria Constantin. O operaţiune de dezinfectare durează un minut, timp în care pot fi sterilizate între trei şi șase cărţi.

 

 

Sursă foto: Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite