Cartierul Moniom a fost racordat la rețeaua de apă potabilă a Reșiței

 

Locuitorii din Moniom vor avea, în sfârșit, apă potabilă de la rețeaua publică. Astăzi a fost semnată recepția pentru lucrarea de racordare a cartierului la rețeaua de apă a municipiului Reșița, a anunțat edilul Ioan Popa. Prin această investiție se asigură necesarul de apă potabilă pentru 132 de locuințe.

 

Lucrarea prin care s-a realizat racordarea cartierului Moniom la rețeaua de apă a municipiului Reșța a fost una extrem de dificilă, pentru introducerea coloanei de apă cu o lungime de 2.248 m fiind necesare trei lucrări de subtraversare (subtraversarea căii ferate și a râului Bârzava) pe o distanță de 100 de metri. „Istoria acestei investiții este una nefastă, soluția tehnică fiind schimbată de mai multe ori. Mulțumim celor de la Aquacaraș SA pentru că au preluat această lucrare și au finalizat-o cu maxim profesionalism”, a transmis primarul municipiului Reșița, Ioan Popa.

 

Valoarea totală a investiței este de 690.700 lei, din care suma de 628.630 lei a fost asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală, iar suma de 62.070 lei, de la bugetul local.

 

În perioada următoarea vor fi finalizate lucrările de branșament din interiorul cartierului, după care locuitorii se vor putea racorda la noua rețea.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite