Suntem prezenți și pe

Evenimente

„Căzut la datorie!”… de șapte ori! „Noi suntem astăzi unde suntem datorită lor”

Publicat cu

pe

Fosta Unitate de Rachete Antiaeriene din Reșița, supusă unui veritabil asalt în urmă cu 30 de ani, căruia i-au căzut victime șapte militari, a fost ieri scena unor momente emoționante.

În cadrul evenimentelor din acest an dedicate victimelor Revoluţiei din Decembrie 1989, la fosta Unitate de Rachete Antiaeriene s-a desfăşurat ieri, 20 decembrie 2019, un ceremonial militar şi religios în memoria eroilor revoluţiei, căzuţi la datorie. La manifestare au fost prezenţi prefectul judeţului Caraş-Severin, Florența Albu, şefii structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, militari activi şi în rezervă, reprezentanţii asociaţiilor de revoluţionari, ai Consiliului Judeţean, Primăriei Reşiţa şi ai altor instituţii.

Punctul culminant al ceremonialului l-a constituit apelul solemn. La citirea numelor celor şapte militari care şi-au pierdut viaţa în urmă cu 30 de ani, s-a răspuns de fiecare dată: „Căzut la datorie!”. După intonarea Imnului şi săvârşirea serviciului religios, au fost depuse coroane de flori la monumentul închinat acestor eroi.

„Comemorăm în aceste zile 30 de ani de la desfăşurarea Revoluţiei, iar astăzi este vorba despre soldaţii care au murit aici la datorie. L-aş parafraza pe rapsodul Tudor Gheorghe care le-a dedicat un cântec excepţional martirilor de la Timişoara şi care spune «Doamne, primeşte-i în casa ta pe cei ce vin din Timişoara, ei sunt ofranda cea mai grea pe care ţi-a adus-o ţara». Acestora li s-au adăugat apoi cei din Reşiţa, din Iaşi, Cluj, Bucureşti, din toată ţara, şi trebuie să le respectăm memoria. Noi suntem astăzi unde suntem datorită lor. Nu mă pot abţine să nu lăcrimez de fiecare dată când mă gândesc la durerea mamelor, a soţiilor, copiilor care au rămas fără cei ce le aduceau bucurie în suflete. Dumnezeu să-i odihnească!”, au fost cuvintele prefectului Florenţa Albu.

Reclamă
1 comentariu

1 comentariu

  1. QUASSIMODO

    24 decembrie 2019 at 18:10

    Intradevar vietile unor oameni care au fost ucisi miseleste dupa 22 decembrie 1989 reprezinta intodeauna, si in orice moment o trista aducere aminte ! Dar,totusi, mai exista o intrebare care observ ca de 30 de ani nu se pune,sau nu se doreste a se pune ,si ea consta : Cine sunt ucigasii acestor militari ???????? de ce nu au fost descoperiti nici in prezent ??????, de 30 de ani folosim acelasi limbaj de lemn de care nu ne putem descotorosi,dar despre autorii infractiunilor de omor,nu se spune absolut nimic ! De ce oare ??????????????????????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai citite