Ce trebuie să știți despre primul hoverboard adevărat din lume

S-ar putea să fi auzit de o companie numită Hendo, care a făcut o campanie de Kickstarter pentru crearea unui hoverboard adevărat în 2014. La momentul respectiv, a fost un eveniment istoric pentru Kickstarter, deoarece produsul a ajuns să strângă fonduri de peste jumătate de milion de dolari. Acest lucru ar putea în mod firesc să vă determine să vă întrebați în 2021: cum aș putea să cumpăr un hoverboard real?

Pe scurt, răspunsul pare să fie că nu e posibil, încă. Deși compania Hendo încă activează în industrie, aceasta nu pare să expedieze hoverboard-uri reale. Se pare că câțiva dintre susținătorii săi inițiali au primit, într-adevăr, un hoverboard, dar în prezent acestea sunt destul de greu de găsit, în ciuda faptului că au apărut în numeroase videoclipuri YouTube. În plus, marca distribuie kituri White Box, astfel încât utilizatorii să poată folosi tehnologia hoverboard acasă.

Iată ce menționează campania Hendo de Kickstarter despre un potențial hoverboard adevărat. Magia din spatele hoverboard-ului constă în cele patru motoare hover în formă de disc. Aceste motoare induc un câmp magnetic opus în substratul de suprafață de dedesubt, care oferă portare, levitând placa de pe sol.

În timp ce hoverboard-ul este  destinat sa fie autopropulsat, acțiunile care îl stabilizează pot fi, de asemenea, folosite pentru a-l conduce înainte, modificând forța proiectată pe suprafața de sub el.

În prezent, acest substrat de suprafață trebuie să fie un conductor neferomagnetic. În prezent, folosim metale disponibile în mod obișnuit, dar Hendo lucrează la noi compuși și noi configurații pentru a maximiza tehnologia și a minimiza costurile.

Până când hoverboard-ul este la îndemâna oricui, Hendo oferă aceeași tehnologie într-un format mic și accesibil – kit-ul de dezvoltare Whitebox™.

Specificațiile aproximative includ:

Dimensiuni: 25cm x 25cm x 12cm

Dimensiuni individuale ale motorului: 11,5 cm x 5 cm

Înălțime de hover: 1 cm – 1,5 cm

Durata de viață a bateriei: 10-15 min

Timp de încărcare: 1-2 ore

Greutate: 4,5 kg

Sarcină utilă: ~3 kg

Whitebox+™ pune în mâinile userului controlul hoverului și capabilitățile de propulsie. Este operat prin intermediul dispozitivului mobil (iPhone/Android). Această funcționalitate de control conține tehnologie și hardware avansate, așa că nu este concepută atât de mult pentru a avea în vedere modificarea. Fiind alimentat de un set de baterii reîncărcabile LiPo, Hendo au integrat sistemul de încărcare direct în cutie.

Prin urmare, nu este încă foarte clar unde puteți găsi hoverboard-uri adevărate de vânzare. Rețineți că nu vorbim despre scutere cu auto-echilibrare, care din anumite motive au devenit cunoscute alternativ ca hoverboard. Pe acestea le puteți găsi cu relativă ușurință la comercianți online. În schimb, vorbim despre hoverboard-uri din viața reală, genul care plutesc în aer, așa cum a făcut Marty McFly în „Back to the Future 2”. La fel ca puternicul jet pack sau mașina zburătoare, este o realitate care pare atât de aproape și totuși atât de departe, în același timp.

Din păcate, în timp ce mulți dintre noi așteptăm cu nerăbdare sosirea hoverboard-urilor reale, va trebui pur și simplu să ne descurcăm cu multitudinea de alternative: biciclete electrice și skateboard-uri, mașini sport, Segway-uri și scutere cu auto-echilibrare tip hoverboard, menționate mai sus. Apoi, într-o zi, vor exista hoverboard-uri reale de vânzare pe internet, urmate de o serie de reglementări și probabil câteva accidente.

Există un hoverboard adevărat?

Hoverboard-urile din viața reală au fost proiectate și dezvoltate de mărci precum Lexus și Hendo, dar niciunul nu este disponibil pentru vânzare în prezent.

Cât costă un hoverboard adevărat?

În cazul în care hoverboard-urile conceptuale devin o realitate comercială, se așteaptă să se vândă la prețuri pornind de la 5000 USD și până la 30.000 USD, în funcție de model.

Cum funcționează un hoverboard adevărat?

Hoverboard-urile din viața reală precum cele de la Hendo funcționează prin intermediul electromagneților din motor, care modifică câmpul magnetic și stabilesc un efect asemănător respingerii. Alții, precum Omni, folosesc elice încorporate pentru a împinge aerul în jos și pentru a crea forță de ridicare în sus.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite