De parcă nu ar avea destule pe cap, trebuind să găsească soluții la problemele lăsate moștenire la Consiliul Județean (CJ) Caraș-Severin de fostele administrații, președintele Romeo Dunca nu poate rămâne impasibil în fața atacurilor venite dinspre cei ce au condus instituția până la ultimele alegeri.
„Aproape că nu trece zi fără că persoana mea să nu fie supusă unui tir încrucișat lansat de cei care au condus județul în mandatul trecut. Respectiv Hurduzeu, Popovici și Nedelcea”, scrie Romeo Dunca pe pagina sa de Facebook. „Din păcate, deși sunt atâtea alte lucruri de făcut, spune președintele CJ, mă văd nevoit să lămuresc locuitorii acestor meleaguri de fiecare dată când în disperare de cauză acești indivizi toxici pentru județ se angrenează în scenarii penibile la adresa mea. Menite în primul rând să aducă uitare peste măgăriile lor”.
Luat la țintă zilele trecute, într-un interviu acordat pentru Express de Banat, de fostul vicepreședinte al CJ Caraș-Severin, Ionuț Popovici, Romeo Dunca atrage atenția opiniei publice că „disperarea bravului Ionuț are un cu totul alt substrat” decât cel clamat de liderul PMP Caraș-Severin. „Din păcate pentru cetățeni, în anii precedenți, la centrele de plasament din structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin s-a furat «ca în codru». Delapidare, furturi, falsuri, tăinuiri, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, sunt fapte comise de unii angajați pentru care s-au depus plângeri penale și care au produs un prejudiciu de peste 700.000 euro. Acest prejudiciu care prin «competența» vechii conduceri a Consiliului Județean Caraș-Severin nu a fost niciodată recuperat. În timp ce oficialul CJ CS trebuia, prin fișa postului, să vegheze la bunul mers al DGASPC, bani, covoare, biciclete, alimente sau alte bunuri, saci cu carne de mistreț (proveniți de la vânătoarea organizată de Țiriac la Ersig) erau sustrași din pensiile, patrimoniul sau meniurile bătrânilor și copiilor necăjiți și instituționalizați.”, arată Romeo Dunca.
Președintele CJ spune că își respectă promisiunea făcută în campania electorală, „toleranță zero față de furturile și risipa din banul public, mai ales când victimele sunt bătrânii și copiii instituționalizați aflați în imposibilitatea de a reacționa la aceste nedreptăți. Concret, ca motiv de îngrijorare pentru cei doi, Hurduzeu și Popovici vor trebui să dea explicații de ce au ratat recuperarea unui prejudiciu de 550.000 euro furați din pensiile bătrânilor de la Centrul de Persoane Vârstnice Reșița. Finalizarea cercetărilor e posibil să se lase cu recuperarea prejudiciului de la cei vinovați”. Acesta ar fi, potrivit lui Dunca, adevăratul motiv pentru care foștii șefi ai CJ, Silviu Hurduzeu și Ionuț Popovici, „de parcă mor caii când vor câinii”, îi cer „să plece urgent acasă”.
Romeo Dunca face și o paralelă între modul în care acționează conducerea de acum în momentul descoperirii unor fărădelegi comise în instituțiile subordonate și cum se raportau la astfel de nereguli foștii șefi de județ. În data de noiembrie 2021, Dunca a primit o sesizare din care rezulta că un angajat al Centrului Social Sfânta Maria și-a însușit mai multe bunuri din așezământul social – covoare, biciclete, soluții de curățenie, veselă, mese, saci cu carne. „A urmat o acțiune hotărâtă în urma căruia o mare parte din bunurile furate au fost recuperate și persoana vinovată și-a dat demisia imediat, urmând că ulterior să fie continuate măsurile legale ce se impun. Pe când al nostru Ionuț, pe vremea lui, ocupat cu afacerile proprii, precum cumpărarea de străzi la Dumbrăvița la preț de pantofi cu toc sau dansurile pe masă la diferite paranghelii, «oficialul» Popovici a permis și încurajat, prin atitudinea să delăsătoare sau părtinitoare, aceste ilegalități. Acum se declară scârbit de actuala conducere a CJCS. Are și motiv, dar nu de scârbă, ci de teamă.”, mai transmite Romeo Dunca, în postarea de pe Facebook.