„Cea mai mare lecție despre vaccinare” – Medicul Emil Bunda le-a vorbit elevilor de la Școala Gimnazială Nr. 7 despre COVID-19

 

Ministerul Educației și UNICEF desfășoară, în această perioadă, „Cea mai mare lecție despre vaccinare” – o activitate în cadrul căreia elevii sunt informați despre imunizarea împotriva COVID-19 și despre măsurile sanitare care trebuie respectate pentru a evita îmbolnăvirile. O astfel de lecție a avut loc astăzi la Școala Gimnazială Nr. 7 din Reșița.

 

Directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Reșița, Emil Bunda, care, în calitate de medic la Unitatea de Primiri Urgențe, se află de un an jumătate în linia întâi în lupta cu coronavirus, le-a predat, astăzi, elevilor din clasele a V-a și a VIII-de la Școala Gimnazială Nr. 7 „Cea mai mare lecție despre vaccinare”. Cei peste 60 de elevi care au participat la întâlnirea cu mediul reșițean au putut afla direct de la acesta informații noi despre COVID-19, despre prevenirea îmbolnăvirii și despre vaccinare.

 

 

„Pentru că ne dorim din tot sufletul școală la școală, am organizat astăzi o activitate de informare a elevilor de gimnaziu cu privire la COVID-19, la modalități de protecție împotriva acestui virus care se extinde într-un mod înfiorător și la vaccinare. Elevii au participat cu interes la dezbaterea coordonată de medicul Emil Bunda”, a declarat Cristina Ardeleanu, cadru didactic la Școala Gimnazială Nr. 7 din Reșița. La rândul său, directorul unității de învățământ, Ileana Pomoja, a subliniat faptul că „au fost întâlniri interactive, în care elevii au pus întrebări și au aflat răspunsuri la probleme care îi preocupă în privința sănătății, în general, și a pandemiei care s-a generalizat și s-a extins în ultima vreme, în mod special”.

 

„Cea mai mare lecție despre vaccinare” este un proiect implementat de Ministerului Educației și UNICEF în perioada 20 septembrie – 10 octombrie 2021, dedicat informării corecte a elevilor în privința vaccinării și a măsurilor de siguranță sanitară în școală. Pentru derularea lecției, cadrele didactice pot descărca materiale suport accesând linkul: www.gie.ro/lectievaccinare. „Lecția este accesibilă copiilor, adaptată situației pandemice actuale, menită să le ofere informațiile și să le dezvolte abilitățile necesare rezolvării problemelor și poate fi derulată atât în sălile de clasă, cât și în învățământul online”, precizează inițiatorii proiectului.

 

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite