Cei mai buni luptători ai României se vor înfrunta la Reşiţa, în cadrul Campionatelor Naţionale de seniori

Municipiul Reşiţa se pregăteşte de competiţie! În weekend va avea loc la Sala Polivalentă Campionatul Naţional de lupte libere, greco-romane şi feminine pentru seniori, individual şi pe echipe – cea de-a doua competiţie de lupte organizată în sală de la izbucnirea pandemiei.

Reşiţa a mai fost de câteva ori gazdă bună pentru Campionatele Naţionale ale seniorilor, dar anul acesta misiunea organizatorilor e mai dificilă ca oricând. Pe lângă aspectele organizatorice obişnuite, gazdele au obligaţia să implementeze şi planul de măsuri anti-COVID. Accesul publicului în tribune nu va fi permis, iar toţi cei prezenţi la eveniment vor purta măşti de protecţie – desigur, cu excepţia sportivilor care se înfruntă pe saltea. În plus, luptătorii, staffurile tehnice şi personalul auxiliar vor trebui să aibă testul COVID efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea cântarului oficial.

„Este al 5-lea an când organizăm cea mai importantă competiţie de lupte la nivel naţional. Suntem pregătiţi, inclusiv cu cazările; majoritatea cluburilor din ţară şi-au anunţat deja prezenţa la acest eveniment foarte important, care reprezintă şi criteriu de selecţie în vederea participării la turneele de calificare pentru Jocurile Olimpice. Ne dorim cât mai multe medalii pentru cluburile din Reşiţa”, a declarat antrenorul Florin Dinţă, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Lupte Caraş-Severin.

Şcoala reşiţeană de lupte va fi reprezentată în competiţie de Andrei Franţ, Alfred Loba, Vlad Caraş, Vali Popescu, Filip Marin, Erich Loidl, Andrei Tot, Florin Gafton, Gabriel Găluşcă şi Răzvan Creţu. Vineri după-amiază sunt programate şedinţa tehnică şi cântarul oficial, sâmbătă, întrecerile din cadrul Campionatului Naţional individual, iar duminică se va desfăşura competiţia echipelor. În ambele zile de concurs startul se va da la ora 9.00.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite