Cei mai buni monitori de schi și snowboard din România se întrec pe Muntele Mic. Pentru titlul de campion național!

Pe pârtia Vâlsanu de pe Muntele Mic va avea loc, în perioada 9-11 martie, cea de-a XXII-a ediţie a Campionatului Naţional al Monitorilor de Schi din România. Evenimentul este organizat de Școala de schi și snowboard WeSKI și ACS SportN’Joy, în parteneriat cu Federația Română de Schi și Școala Română de Schi.

Competiţia este destinată monitorilor profesionişti de schi sau snowboard posesori de licenţă şi monitorilor aspiranți, membri ai unei şcoli de schi autorizate din staţiunile montane din România, și se va desfășura pe trei categorii: schi alpin feminin, schi alpin masculin și snowboard mixt. Potrivit regulamentului Campionatului Naţional al Monitorilor de Schi din România, pentru fiecare categorie vor fi formate grupe de concurenți în funcție de vârstă. Astfel, la schi alpin feminin vor fi patru grupe (18-30 ani, 31-40 ani, 41-50 ani și 51-60+ ani), la schi alpin masculin, cinci grupe (18-30 ani, 31-40 ani, 41-50 ani, 51-60 ani și 61-70+ ani), iar la snowboard mixt vor fi două grupe (18-30 ani și 31-80 ani).

„Concursul propriu-zis se va desfășura pe 10 martie, pe Pârtia Vâlsanu. Acesta constă constă în parcurgerea unui traseu de slalom uriaș – GS, porțile fiind montate la o distanță de 22-24 metri. Concursul va avea doar o singură manșă. Fiecare concurent va fi cronometrat, urmând ca la final clasamentul să fie realizat în funcție de categorie și timpii obținuți. Vor fi premiați primii trei cei mai buni timpi de la fiecare categorie: schi alpin feminin, schi alpin masculin și snowboard mixt, precum și primii trei cei mai buni timpi ai întregului campionat, feminin și masculin”, transmit organizatorii.

Sursă foto: weSKI – Muntele Mic

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available