Suntem prezenți și pe

Administrație

Studiul de fezabilitate pentru DRUMUL EXPRES care va trece (și) prin Caraș-Severin, prins la finanțare PE ULTIMA SUTĂ DE METRI!

Publicat cu

în

Proiectul culoarului rutier Lugoj – Caransebeș – Drobeta Turnu Severin – Craiova – Calafat a fost inclus la finanțare în Legea Bugetului de Stat pe 2021. Pentru început, a fost aprobată alocarea banilor necesari realizării studiului de fezabilitate pentru acest drum expres care va facilita accesul din Banat spre București și care, totodată, va lega Oltenia de Banat și de Europa Centrală.

Guvernul a aprobat, în ședința de aseară, suplimentarea bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii cu suma de 20 de milioane de lei, fonduri necesare pentru demararea studiului de fezabilitate pentru drumul expres Lugoj – Drobeta Turnu Severin – Craiova – Calafat. Este vorba, practic, despre un culoar al Autostrăzii Sudului A6 care ar urma să lege Lugojul de București pe ruta Caransebeş – Drobeta-Turnu Severin – Craiova – Roşiori de Vede – Alexandria. Deocamdată, din acest proiect este realizată doar joncțiunea cu A1 (Balinț-centura municipiului Lugoj).

Decizia finanțării studiului de fezabilitate pentru drumul de viteză a fost luată în urma unei solicitări adresate pe 16 februarie ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, și prim-ministrului Florin Cîțu de către grupurile parlamentare reunite ale Partidului Național Liberal și semnată de 16 deputați și senatori din cinci județe: Olt (senatorul Liviu Voiculescu şi deputatul Gigel Ştirbu), Dolj (senatorul Nicolae Ciucă și deputații Ștefan Stoica, Ionuț Stroe și Nicolae Giugea), Vâlcea (senatorul Claudia Banu și deputații Cristian Buican și Laurențiu Cazan), Gorj (senatorul Ion Iordache și deputații Dan Vîlceanu și Gheorghe Pecingină), Mehedinți (senatorul Stela Firu și deputații Virgil Popescu și Dumitru Mărculescu) și Caraș-Severin (senatorul Marcel Vela).

„Viitorul drum expres între Craiova şi Lugoj va face legătura cu Coridorul IV (Coridorul de Transport Pan-European nr. IV (Nădlac – Arad – Timişoara – Lugoj – Deva – Orăştie – Sebeş – Sibiu – Piteşti – Bucureşti – Drajna – Cernavodă – Constanţa, care asigură acces direct spre Occident prin Vama Nădlac şi spre Orient, prin punctul de frontieră Vama Veche, n.r.), dar va asigura și facilităţi suplimentare de transport privind capacitatea de navigabilitate a Dunării. Alte motive deosebit de importante pentru includerea acestui proiect major în prioritățile Guvernului României sunt: nevoia accesului din Regiunea istorică Banat spre capitala României, cât și transportul de marfă înspre și dinspre Peninsula Balcanică pe acest coridor rutier”, au explicat, într-un comunicat de presă, parlamentarii liberali.

Teoretic, drumurile expres nu sunt cu mult diferite față de autostrăzi. Cele mai mari deosebiri, potrivit specialiștilor, le reprezintă lipsa benzii de siguranță și viteza maximă permisă (120km/h). Un drum expres este un drum tot cu câte cel puțin două benzi pe sens, care ocolește localitățile și nu se întâlnește la nivel cu altă cale de transport.

Sursă foto: stiriletransilvaniei.ro

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Administrație43 de minute în urmă

10.000 de lei pentru cetățenii care fac Reșița Curată! Primăria pune la bătaie și anul acesta premii în bani pentru asociațiile de locatari/proprietari

Administrație3 ore în urmă

40 de secunde pentru un VOT ISTORIC în CJ Caraș-Severin: asocierea cu Primăria Reșița pentru construirea unui SPITAL NOU

Social9 ore în urmă

Zimbrii se adaptează perfect în Munții Banatului. Încă 20 de exemplare vor ajunge în Caraș-Severin

Actualitate12 ore în urmă

Primăria Reșița promovează portul popular din Banatul de Munte. La Casa de Căsătorii a fost deschisă o expoziție permanentă de costume tradiționale

Administrație16 ore în urmă

Romeo Dunca și Marius Isac, față în față cu primarii din județ. Miza: accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale

Actualitateo zi în urmă

Trei zile dedicate artei ceramicii, la Centrul de Tineret Mansarda din Reșița

Sănătateo zi în urmă

SARS-CoV-2 împlinește un an și în Caraș-Severin. Coronavirusul a fost atras mai mult de femei, dar bărbații i-au căzut victime în număr semnificativ mai mare. Cu 50%!

Educațieo zi în urmă

Puțin peste 300 de dascăli din Caraș-Severin au spus DA vaccinării anti-COVID-19 în etapa prioritară, care a început azi!

Actualitate2 zile în urmă

Surprize pregătite de Primăria Reșița în ziua de Dragobete

Administrație2 zile în urmă

Mamografii gratuite. Consiliul Județean Caraș-Severin se implică în lupta împotriva cancerului

Cele mai citite