„Chemarea muzeului” – expoziții, film documentar și ateliere, la Muzeul Banatului Montan

 

Muzeul Banatului Montan Reșița își deschide porțile pentru public, sâmbătă, 13 mai, începând cu ora 17.00, pentru cel mai important eveniment muzeal al anului – Noaptea Muzeelor.

 

La Muzeul Banatului Montan Reșița evenimentul „Noaptea Muzeelor” a ajuns la cea de-a zecea ediție și are pe agendă expoziții inedite și interactive, precum și activități pentru copii și adulți, atât în incinta instituției, cât și în curtea acesteia, toate reunite sub genericul „Chemarea muzeului”. Intrarea vizitatorilor este liberă.

 

Astfel, vizitatorii vor putea vedea, pe lângă expoziția de bază a muzeului – „Industrie și tradiții urbane în Banatul Montan” –, alte patru expoziții: „Identități fragile. Muzeul Pandemiei. Stația Reșița” – un proiect muzeal care prezintă obiecte-emoții devenite simboluri ale pandemiei, în fapt o colecție de drame și experiențe personale încapsulate într-o traumă colectivă, primul muzeu participativ dedicat pandemiei și care ilustrează tranzițiile emoționale (re)simțite individual, dar experimentate colectiv de fiecare dintre noi, colecția fiind compusă de obiecte donate din toată țara, inclusiv de către reșițeni; „Sic transit…” – expoziție personală Suzana Fântânariu; „Cusături și port popular în Banat” (foto) și „Trecutele expoziții” – expoziție de afișe. De asemenea, va putea fi vizionat filmul documentar „100 de ani de film românesc”, realizat de Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film din România.

 

În cadrul evenimentului, Iulian Damian va realiza o sesiune de videomapping, iar elevii Liceului de Arte „Sabin Păuța” vor susține o sesiune de caricaturi și un atelier de face-painting, pe terasa muzeului. De asemenea, organizatorii au pregătit și un atelier-concurs „Găsește comoara!”, în curte și în incinta sălilor de expoziție.

 

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Rețeaua Națională a Muzeelor din România, Uniunea Autorilor și Realizatorilor de film din România, Teatrul de Vest, Reșița, Asociația Euroland Banat și Liceul de Arte „Sabin Păuța”.

 

Sursă foto: Muzeul Banatului Montan Reșița

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available