Rețea de trafic de droguri de mare risc, anihilată de DIICOT. Membrii acesteia vindeau substanțe psihoactive tinerilor din Reșița și Caransebeș

 

Polițiștii și procurorii DIICOT au efectuat, astăzi, 14 percheziții domiciliare în Caraș-Severin și Timiș la persoane bănuite că făceau parte din trei grupări care „alimentau” cu droguri de risc și de mare risc tineri, printre care și minori, din Reșița și Caransebeș.

 

18 persoane au fost duse, astăzi, la audieri la sediul DIICOT din Reșița, în urma perchezițiilor de amploare desfășurate de polițiștii de la Crimă Organizată și procurorii DIICOT pentru destructurarea uneia dintre cele mai mari rețele de trafic de droguri de risc și de mare risc din Caraș-Severin. În total au fost verificate 14 locații din Caraș-Severin și Timiș.

 

Potrivit anchetatorilor, rețeaua era constituită din trei grupări infracționale care au acționat în perioada 2021 – 2023, în municipiile Reșița și Caransebeș. Într-o primă fază, pentru a acapara „piața”, membrii grupărilor ar fi distribuit substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv în rândul tinerilor, la prețul de 50 lei pentru 0,2 grame. „Activitatea a dus la creșterea substanțială a veniturilor grupărilor, distribuirea de astfel de produse fiind extrem de rentabilă datorită costului mic de producție și prețului mare pe piață”, au reținut procurorii DIICOT.

 

În acest fel, membrii grupărilor și-au creat o vastă rețea de clienți, dat fiind faptul că substanțele pe care le comercializau, inclusiv în amestecuri menite să mărească efectul psihoactiv!, provoacă rapid starea de dependență. Pasul următor a fost extinderea activității în sfera drogurilor de mare risc pentru a avea o paletă cât mai variată de produse și pentru a câştiga și mai mulţi clienţi, printre care și minori. În urma consumului de droguri, unii dintre tineri au ajuns la unitățile de primiri urgențe ale spitalelor din Reșița și Caransebeș, pentru îngrijiri medicale de specialitate.

 

Pentru asigurarea dozei zilnice, clienții deveniți dependenți de substanțe comiteau infracțiuni, instigați de membrii grupărilor care primeau, în vederea valorificării, bunurile procurate ilegal. De asemenea, o parte dintre clienți au devenit, la rândul lor, furnizori pentru alți tineri din cercul lor de prieteni. „Ciclul aprovizionare – transport – distribuire se efectua aproape zilnic, substanțele fiind procurate de la diferiți furnizori, din județul Timiș, împărțite în doze și distribuite en-detail”, precizează DIICOT.

 

Acuzațiile aduse membrilor celor trei grupări sunt: constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și de mare risc, deținere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

 

 

UPDATE, 11 mai: Opt membri ai rețelei de traficanți de droguri de pe „piața” din Reșița și Caransebeș au fost reținuți 24 de ore. Propunere de arestare preventivă pentru cinci dintre ei!

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available