Chiar și în anul pandemiei, Reşiţa a fost din nou gazdă bună pentru Campionatele Naţionale de lupte ale seniorilor. Sportivii reşiţeni s-au numărat printre performeri

Desfăşurate în acest weekend în Polivalenta reşiţeană, Campionatele Naţionale de lupte ale seniorilor au readus urbea de pe Bârzava în circuitul competiţional al Federaţiei Române de Lupte şi în atenţia tuturor celor care iubesc confruntarea de pe saltea.

Municipiul Reşiţa a fost din nou la înălţimea aşteptărilor, iar cei aproximativ 220 de sportivi prezenţi la marea competiţie au avut parte de condiţii de concurs foarte bune, chiar în contextul restricţiilor din pandemie. În ceea ce priveşte şcoala reşiţeană de lupte, bilanţul de 8 medalii e unul mulţumitor, apreciază antrenorul emerit Adrian Dacica, viceprimarul Reşiţei şi unul dintre principalii organizatori ai evenimentului.

„A fost o ediție specială, având în vedere faptul că a trebuit să luăm nişte măsuri mai deosebite. Această competiție a avut loc din păcate fără spectatori și fără cei care iubesc sportul nostru, dar totul a fost în regulă, iar din punctul de vedere al rezultatelor am reușit să ne clasăm cu echipa pe locul 3. În clasamentul pe cluburi și asociații suntem pe locul 2 și mă bucur foarte mult că avem sportivi care au cucerit titlul de campion național, la care se adaugă luptători medaliați cu argint și bronz. Ne bucură rezultatele pe care le-au obținut sportivii noștri și acesta este un semn că școala reșițeană de lupte este încă în top. Să încep cu campionii, s-au evidențiat Filip Marin și Caraș Vlad, doi sportivi de mare valoare, care au reuşit să-şi adjudece aurul. O bucurie mare pentru noi este Loba Alfred, care a revenit și a devenit vicecampion național. De asemenea, medaliat cu bronz îl avem pe Răzvan Pufan, un veteran al luptelor, care s-a reactivat cu succes; de asemenea, îi avem și pe mai tinerii Florin Gafton, Erich Loidl și Cristian Orbu, care au reuşit să cucerească medalii de bronz. A fost greu să fim gazde, deoarece toți au trebuit să respecte anumite reguli. Toți cei implicați în acest campionat au avut testul COVID făcut cu 48 de ore înainte. Din păcate, n-au venit toți sportivii din țară, care ne-au reprezentat cu cinste la campionatele europene și mondiale. Aici mă refer la Alexuc Alin de la greco-romane, multiplu campion național, care a fost depistat pozitiv cu coronavirus, și la fel s-a întâmplat și cu Rareș Chintoan de la lupte libere. Acesta este regretul nostru că n-au putut participa toți sportivii, dar 80% dintre ei au fost prezenți la această competiție”, a spus Adrian Dacica.

Veteranul Filip Marin, o prezenţă constantă pe podiumurile naţionale, a reuşit să obţină anul acesta mult-dorita medalie de aur. „A fost un concurs reușit pentru mine. Am reușit să sparg gheața și după șapte finale am câștigat medalia de aur. Am șase finale consecutive pierdute și mă bucur foarte mult că acum am reușit să obțin aurul. Organizarea a fost destul de bună și pot spune că s-au prezentat mulți sportivi în condițiile acestei pandemii”, a declarat luptătorul Filip Marin.

Campionul naţional Vlad Caraş, unul dintre cei mai valoroşi exponenţi ai clubului reşiţean, a admis că nivelul competiţiei n-a fost unul foarte ridicat, cel puţin la categoria sa de greutate. „A fost o competiție frumoasă și mă bucur că atât eu, cât și colegii mei am obținut rezultate bune. N-am avut niciun meci greu la categoria mea, deoarece n-au putut veni toți sportivii. A fost o competiție mai lejeră pentru mine. După părerea mea, luptătorii reșițeni s-au descurcat foarte bine, s-au respectat toate normele și organizarea a fost exemplară. În acest an nu se va mai organiza nicio competiție, iar la anul ne așteaptă campionate europene și mondiale. Anul viitor este unul olimpic, va fi greu pentru mine deoarece nu sunt în forma fizică cea mai bună. Poate voi ajunge la un moment dat să am șanse să mă calific”, a spus Vlad Caraş, campionul categoriei 125 kg.

Deși în ultima perioadă practică luptele mai mult ca o pasiune, Alfred Loba a reușit să devină vicecampion al ţării la categoria sa de greutate. „A fost o competiție atipică din cauza restricțiilor, destul de puternică în condițiile actuale. Am avut patru meciuri, primele trei le-am câștigat, iar al patrulea din păcate l-am pierdut în fața unui adversar foarte puternic de la Steaua București. Pentru mine titlul de vicecampion național de seniori la categoria de 97 de kg este unul foarte important, pentru că acest concurs este cel mai important din țara noastră. La Reșița este deja o tradiție să se organizeze acest campionat, iar Adrian Dacica face acest lucru foarte ușor datorită experienței pe care o are. Cei de la Federația Română de Lupte au fost mulțumiți de organizare, la fel și sportivii care au participat și ne-am bucurat că totul s-a terminat foarte bine. Cariera mea de luptător s-a terminat de ceva timp, activez în alte domenii, iar luptele au devenit pentru mine mai mult un hobby. Cu siguranță că voi mai participa la concursuri, dar nu voi putea face doar lupte”, a declarat reșițeanul Alfred Loba.

Deşi e încă junior, tânărul luptător reşiţean Erich Loidl s-a arătat dezamăgit de bronzul cucerit la seniori: „Nu am luptat bine și am ieșit pe locul 3. Campionatul a fost destul de slab din cauza pandemiei, au lipsit mulți sportivi, și nu mulți au fost în formă. Mă bucur pentru medalia pe care am obținut-o, dar se putea și mai bine. 2020 a fost cel mai urât an din punct de vedere sportiv, și sper ca în 2021 lucrurile să fie mai bune. Pentru mine urmează o perioadă de recuperare, deoarece sunt accidentat, voi începe la anul să particip din nou la competiții”, a spus Erich Loidl, unul dintre cei mai talentaţi sportivi din noua generaţie a luptelor reşiţene.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite