Ciclistul reşiţean Daniel Crista, gata de start în Turul Sibiului

Nu mai puțin de 22 de echipe se vor alinia mâine la startul Turului Sibiului, cea mai importantă cursă ciclistă desfăşurată în Europa de la reluarea sezonului! Între participanţi se numără şi reşiţeanul Daniel Crista, care aşteaptă cu încredere marea competiţie.

Sportivul în vârstă de 29 de ani speră să urce pe podium, alături de echipa naţională a României. Componenţii echipei au venit la Sibiu în urmă cu câteva zile pentru antrenamente, în ideea de a intra mai bine în ritmul de competiție. Daniel Crista a preluat „portavocea” echipei, pentru câteva impresii înaintea unei curse care se anunță extrem de spectaculoasă și în care cicliştii români speră la un loc fruntaş prin Serghei Țvetcov.

„Pentru noi va fi un tur foarte important. Am venit aici să câştigăm sau să fim pe podium. Este un tur foarte greu, sunt echipe puternice, dar cred că ne vom descurca foarte bine, avem o echipă bună, sunt foarte optimist, cred că vom face o figură interesantă. Eu zic să fiţi cu ochii pe noi! Eu voi da totul pentru a câştiga turul sau pentru a-l aduce pe Serghei Ţvetcov în faţă”, a declarat Daniel Crista.

Cea de-a 10-a ediţie a Turului Sibiului a fost reprogramată pentru intervalul 23-26 iulie, pentru a evita perioada celor mai severe restricţii impuse de pandemie. Întreaga lume ciclistă e acum cu ochii pe marea competiţie, unde vor fi testate noile reguli internaţionle de împiedicare a răspândirii coronavirus şi vor fi văzuţi la lucru rutieri de top mondial. Patru echipe s-au speriat de numărul de infectări în creştere din ţara noastră şi au renunţat, dar multe grupări de valoare au ales să participe la Turul Sibiului. Câte trei echipe din România şi Germania, cinci din Italia, patru din Polonia şi câte una din Elveţia, Franţa, Israel, Letonia, Cehia, Croaţia şi Olanda vor forma plutonul Turului Sibiului, care începe mâine şi se va încheia duminică.

Emoţiile au început încă dinainte de start, şi nu au avut legătură cu partea sportivă: hoţii au pus ochii pe bicicletele unei echipe din Italia! Din fericire, spargerea dată în plină noapte a eşuat, iar cicliştii din Italia se vor putea alinia la start.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite