Ciclul «Pleacă ai lor și vin ai noștri» se oprește aici?! Romeo Dunca: „De acum, au plecat piloșii și căutăm personal prin concurs”

Anunțul public făcut în aceste zile de conducerea Aquacaraș privind scoaterea la concurs a mai multor posturi vacante, al doilea astfel de anunț din ultima lună, l-a determinat pe Romeo Dunca să declare că practicile din trecut, cu angajări pe pile politice sau pe nepotisme, nu vor avea loc și în mandatul său de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin.

„Încă un pas spre normalitate. După o serie de eliberări din funcție a unor persoane plasate politic de regimul PSD în mandatul d-lui Hurduzeu prin birourile Aquacaraș, această companie se orientează acum către piața liberă a muncii, căutând specialiști. Ciclul «Pleacă ai lor și vin ai noștri» se oprește aici! De acum, au plecat piloșii și căutăm personal prin concurs. A venit vremea ca și societatea de apă și canal a județului să treacă pe profit. După ani întregi de căpușală”, este mesajul transmis azi de președintele CJ Romeo Dunca, la scurt timp după apariția celui mai recent anunț de angajări la SC Aquacaraș SA.

Ne aducem aminte cum, în campania electorală din septembrie 2020, Dunca a semnalat că Aquacaraș face angajări la modul discriminatoriu, în baza unor comenzi politice. Așa se întâmplase, bunăoară, în cazul angajării lui Romică Anculia, abia ieșit condiționat din închisoare după executarea a aproape șase din cei șapte ani de condamnare pentru multiple fapte de corupție cu fonduri europene. Printr-o lipsă totală de transparență, Aquacaraș publicase anunțul doar pe site-ul societății, astfel că Anculia avea să fie singurul care s-a prezentat la interviul de angajare pe postul dedicat lui. Și acesta nu a fost singurul caz de acest fel din perioada administrației Hurduzeu, când președintele de atunci al CJ nu ieșea din cuvântul părintelui său politic, Ion Mocioalcă. De altfel, la fel au stat lucrurile și pe vremea lui Sorin Frunzăverde, când Consiliul Județean era condus de pedeliști și liberali.

Organizarea de concursuri pentru ocuparea unor posturi din instituțiile și societățile subordonate Consiliului Județean Caraș-Severin nu garantează însă nici pe departe că angajările nu se vor mai face pe pile. Comisiile de examinare nu sunt formate din roboți, ci tot din oameni. Care pot avea și ei sensibilitățile lor. Unii, financiare, alții, de subordonare. Și nu neapărat de subordonare politică.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite