Bobar: „Am primit mandat să reduc cu 60% fondul de salarii la echipa de handbal”. Pătru: „Ne despărțim de patru jucători”

Se încheie o săptămână de foc pentru secția de handbal a CSM Reșița. Deși în pauză competițională, gruparea rosso-nera parcurge în aceste zile cea mai dificilă perioadă de la promovarea în prima ligă.

Aflată în pragul desființării, după anunțul făcut la început de an de primarul Ioan Popa, echipa de handbal seniori a clubului reșițean a mai primit o șansă. Șansa de a nu se desființa depinde acum de modul în care conducerea grupării, președintele CSMR Cristi Bobar și coordonatorul secției de handbal, Cristi Pătru, reușesc (sau nu) să renegocieze contractele cu jucătorii. Obiectiv: reducerea drastică a fondului de salarii și respectarea până la final a competiției numită Liga Zimbrilor.

Iată ce ne-a declarat Cristi Bobar: „În prima fază, după cum se știe, domnul primar a vrut să retragă echipa din campionat. Apoi, împreună cu consilierii locali, a hotărât să se continue, cu gândul la copiii din oraș care vor să facă handbal. Astfel că domnul Popa m-a mandatat săptămâna aceasta să reducem drastic cheltuielile, să rezolv problema cu salariile de la prima echipă. Am discutat cu Cristi Pătru, vom avea o grilă salarială plafonată. El se ocupă să discute cu jucătorii care au salarii mari, probabil va rezilia unele contracte. Sper ca și jucătorii în cauză să înțeleagă situația aceasta, ce care au salarii mai mari cu siguranță au și o valoare mai ridicată și ar avea deci șanse reale să-și găsească alte angajamente. Cert e că nu se va mai aloca un buget ca și anul trecut, iar pentru aceasta trebuie să reducem cu circa 60% fondul de salarii”.

Exprimându-și speranța că jucătorii vor înțelege situația, Cristi Bobar spune că nu există decât două alternative: „fie retragem echipa din campionat, fie continuăm pe varianta să-i zicem economică. Preferabil ar fi ca jucătorii să accepte reducerile de salarii propuse de noi, dacă nu, sper să putem rezilia contractele cu jucătorii străini. Vrem să susținem în continuare și cele trei grupe de juniori, care am înțeles de la federație că vor juca și ele tot în sistem turneu. Vor sta câte 4-5 zile în orașele care vor găzdui turneele, deci avem cheltuieli foarte mari”.

Deși pe pagina de facebook a secției de handbal s-a anunțat că trei jucători și-au găsit echipe unde să plece, Bobar face precizarea că până acum nu a văzut nicio reziliere de contract. „Cristi Pătru mi-a spus că trei din cei șase jucători străini și-au reziliat contractele, dar până acum la club nu a ajuns nici o reziliere semnată negru pe alb! Abia când voi vedea toate actele semnate, voi putea face proiectul de buget, pe care îl voi prezenta domnului primar și consilierilor locali”, spune președintele CSM Reșița

De cealaltă parte, Cristi Pătru susține că situația e sub control: „Am reziliat de comun acord, începând cu data de 1 februarie, contractele cu trei jucători (sârbii Dusan Trifkovic, Vladimir Jevtic, Aleksa Milosevic), aceștia sunt plecați deja la viitoarele lor echipe (doi în Macedonia, altul cred că în Serbia), iar mâine (azi, 22 ianuarie, n.r.) vom anunța, foarte probabil, încetarea contractului cu un al patrulea jucător. De asemenea, și antrenorul, Bojan Butulija, a semnat rezilierea. Toți ceilalți se pare că acceptă noile condiții salariale. Ca urmare a rezilierilor și renegocierilor de contracte, în unele cazuri salariile fiind ajustate cu 60-70%, fondul total de salarii a fost redus cu 50%”.

La ora aceasta, potrivit coordonatorului secției de handbal, formația reșițeană încă de primă ligă are în lot 19 jucători (patru din ei portari), dintre care 10 cu experiență, inclusiv cei doi georgieni. Ceilalți sunt jucători cu vârste sub 23 de ani. „Obiectivul nostru este să creștem tineri handbaliști la Reșița, care să formeze cu timpul o echipă puternică, astfel încât să revenim în prima ligă când suntem pregătiți”, ne-a mai declarat Cristi Bobar.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite