Cine sunt nou-veniții din echipa lui Nelu Popa?

ADVERTORIAL. Munca în echipă presupune colaborare, încredere, dedicare, respect și mai ales comunicare eficientă între membrii acesteia, calități pe care, deși le au, mulți oameni nu le apreciază la adevărata valoare, sunt speriați și preferă să lucreze singuri. Nu știm dacă este o decizie bună, dar cu siguranță dictonul „unde-s doi puterea crește” poate fi un argument serios pentru munca în echipă. Și mai e nevoie de ceva, și anume de un lider care să-i adune în jurul unei idei, unui scop, mai ales unul ce-l înnobilează pe individ – munca în slujba semenilor tăi.

Putem spune, fără a exagera, că liderul acestei echipe este Nelu Popa. A demonstrat în mandatul de 4 ani ca primar al Reșiței că s-a înconjurat mereu de oameni dedicați binelui general. Plecând de la un citat celebru, „Un om poate să fie un element foarte important într-o echipă, dar un om nu poate face cât o echipă”, putem să-i atribuim lui Popa această sintagmă, dacă e să ne raportăm la felul în care și-a format echipa și a coordonat-o.

Dacă în materialul precedent am vorbit despre candidații la funcția de consilier local ce au făcut parte din echipa lui Nelu Popa, astăzi vom face referire la oamenii noi atrași în echipa sa de aleși locali.

Felicia Quint – exemplu de dăruire pentru munca în slujba semenilor

Nu credem că există reșițean care să nu o cunoască. Și-a construit o carieră de 40 de ani în oftalmologie, cu mii de operații și intervenții rezolvate, cu specializări la cursuri intrenaționale, cu participări la congrese din întreaga lume. E genul de persoană extrem de activă, pe care o găsești în aceeași măsură la cabinetul medical, la evenimentele culturale sau cele caritabile. Este membru al Societății Franceze de Oftalmologie, se numără printre membrii fondatori ai Asociației „Banatul Montan”, face parte din Adunarea Eparhială a Episcopiei Caransebeșului, iar din 2013 activează în cadrul Clubului Lions Onix Reșița cu funcții de conducere. De numele Feliciei Quint se leagă multe din dotările secțiilor de Pediatrie, Neurologie, ATI din cadrul Spitalului Județean Reșița, inaugurarea și dotarea Centrului pentru nevăzători, sutele de donații către copiii ce provin din familii defavorizate, a celor din casele de copii sau bursele pentru elevii cu performanțe deosebite.

„Având o carieră de peste 40 de ani ca medic oftalmolog, la rugămintea primarului prieten, Ioan Popa, am acceptat candidatura în rândul consilierilor locali, pentru că împreună, toți, vom fi mai puternici pentru Reșița. Prin natura meseriei și ca om al comunității, m-am implicat în numeroase proiecte pentru oraș. De ani de zile fac parte din Clubul Lions Onix Resita, LIONS fiind organizatia cea mai mare de voluntariat din lume. În Reșița am reușit să derulăm o serie de proiecte, printre care amintesc câteva: screening oftalmologic la elevii din clasele I, dotarea nevăzătorilor cu calculatoare și tablete cu soft special, amenajarea sediului nevăzătorilor, dotarea cu mobilier și aparatură a secțiilor Pediatrie, Neurologie și ATI, precum și implicarea și dotarea cu aparatură specifică pandemiei în secțiile Primiri Urgențe, Infecțioase și Terapie Intensivă ale Spitalului Județean de Urgență Reșița. Am ajutat oameni din familii fără posibilități, am încurajat și susținut la facultate copii silitori din familii fără părinți și am apreciat și răsplătit performanța. M-am regăsit printre membrii fondatori ai Fundației Comunitare Banatul Montan, tot cu scopul de a contribui la dezvoltarea Reșiței. Apreciind activitatea primarului Ioan Popa în acești 4 ani de mandat, mă alătur unei echipe puternice, care, ca o locomotivă, va duce Reșița pe un loc special pentru locuitorii acestui oraș”, sunt argumentele Feliciei Quint pentru candidatura la un loc în echipa lui Nelu Popa, dar și pentru o poziție de consilier local.

Andrei Raul Siladi – un reșițean implicat în viața socială a urbei

Medic stomatolog cu practică privată în Reșița din 2001, Raul este „new entry” pe lista de candidați la Consiliul Local 2020-2024. Are o experiență de peste 10 ani în implantologie, oferind servicii stomatologice de top. Pasionat de fotbalul american, a înființat în 2012 echipa „Reșița Locomotives”, implicându-se în proiecte de promovare a fotbalului american printre tineri. A fost coordonator al organizării RoBowl IX la Reșița, în anul 2018.

„Mereu am considerat că participarea la viața publică este nu doar un privilegiu, ci, la un moment dat, o obligație a fiecărui cetățean. Echipa de fotbal american Reșița Locomotives este o modalitate prin care încerc să dau ceva înapoi comunității care m-a primit și în mijlocul căreia trăiesc și îmi desfășor activitatea profesională. La invitația domnului primar, am decis să mă implic și mai mult. Prin natura profesiei, vine cumva natural să aleg Partidul Naţional Liberal, dar îmi doresc să fac mai puțin politică și mai mult administrație locală. Cei care mă cunosc știu că, atunci când mă implic într-un proiect, mă dedic 100%. Și așa o voi face și acum. Am onoarea să fac parte dintr-o echipă foarte puternică și sunt convins că vom avea realizări cu care să ne mândrim la final de mandat”, este de părere proaspătul venit în echipa primarului Popa.

Lucian Mihail Dobre – de la tacklingurile din Valea Domanului la dezbaterile din Consiliul Local

Lucian Mihail Dobre este cunoscut reșițenilor ca fiind un sportiv desăvârșit. Fundaș de „meserie”, Lucian a debutat în lumea bună a fotbalului la Metalul Reșița. A jucat mai apoi la echipe galonate din Liga 1, cum ar fi Astra, Petrolul, Universitatea Craiova, dar și în străinătate, la Spartak Nalchik (Rusia), Zimbru Chișinău (Republica Moldova), Tavria Simferopol (Ucraina). A acceptat cu bucurie oferta făcută de Nelu Popa și speră să performeze și-n administrația publică locală.

„Dacă vom investi în noi studiind și citind, dacă vom cultiva valori morale corecte în jurul nostru, este imposibil să nu producem o îmbunătățire a calității vieții”, spune Lucian, dorind mereu să nu fie doar un simplu spectator în viață, ci schimbând lumea în care trăiește, pornind de la propria persoană. E sigur de reușița echipei PNL în alegeri, hotărât să dea o mână de ajutor acesteia în Consiliul Local Reșița.

Dragoș Ciprian Burtea – antreprenorul apolitic ce a fost fascinat de echipa lui Popa

Prin cooptarea lui Dragoș, echipa PNL de consilieri locali pentru mandatul 2020-2024 mai câștigă un antreprenor de succes. Este licențiat în Administrație Publică, are un master în Administrarea Afacerilor, Comerţ şi Turism și conduce trei firme.

„Până la începutul lui 2020 n-am făcut politică, însă în acest an am fost convins să intru în echipa lui Nelu Popa, iar la baza acestei decizii au stat câțiva factori definitorii. În primul rând, am văzut la echipa PNL Reșița că a reușit să dezvolte un oraș care părea mort, fără a deține majoritate în Consiliul Local. Chiar și fără majoritate, am observat o multitudine de proiecte implementate. În al doilea rând, a contat echipa, care este una tânără, energică și implicată în dezvoltarea urbei. De asemenea, a mai contat și faptul că relația cu Nelu Popa, din poziția antreprenorului, a fost una deschisă spre nou și inovație. Sunt convins că în următorii 4 ani, cu o majoritatea stabilă, Reșița va continua să se dezvolte și trendul dat de Popa îi va da municipiului strălucirea de altădată”, este de părere Dragoș.

Tom Lucian Huruială – un antreprenor căruia îi place continuitatea

Născut la Reșița, este de profesie tehnician mecanic întretinere și reparații, iar din 2012 este asociat unic și administrator al SC Fer-Tom Exim SRL. E o persoană foarte sociabilă, agreabilă, îi place continuitatea și adoră sportul, pe care îl și practică.

„Am primit oferta de la Nelu Popa de a face parte din Partidul Național Liberal și de a candida pentru funcția de consilier local. Am acceptat propunerea domnului primar pentru că sunt o persoană căreia îi place continuitatea și am apreciat cum s-a dezvoltat Reșița în ultimii 4 ani. Referitor la intrarea mea în politică, mă încearcă un sentiment de mândrie și nebunie, în același timp, și aș fi onorat dacă voi fi ales să pot contribui la dezvoltarea și bunăstarea orașului unde m-am născut și am crescut”, ne-a destăinuit Tom Huruială.

Așadar, Nelu Popa propune o formație puternică pentru Consiliul Local. Un grup unit, omogen și care reprezintă aproape toate sferele sociale din comunitate. Un team profesionist ce poate pune în practică viziunea primarului Popa și, totodată, contribui decisiv la dezvoltarea Reșiței în următorul mandat. Un concept de echipă care a demonstrat în patru ani că în Reșița #sepoate!

Biroul de presă al PNL Reșița

(P.E.)

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available