UPDATE. Cine va fi al doilea vicepreședinte al CJ Caraș-Severin? Romeo Dunca: „Nici nu pot să mă gândesc că ar putea fi altcineva decât el!”

Vehiculat ca posibil vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin în caz că pierdea alegerile pentru Primăria Moldova Nouă, numele lui Ion Chisăliță nu mai poate intra în acest scenariu, odată ce liberalul a fost ales primar. Președintele CJ Romeo Dunca ne-a declarat că vicepreședinte al instituției județene, alături de Ovidiu Rădoi, va fi Marius Isac.

Liberalii cărășeni au azi ședință de partid, în cadrul căreia, printre altele, va fi bătut în cuie numele lui Marius Isac ca viitor vicepreședinte al Consiliului Județean, lasă de înțeles Romeo Dunca. „Azi vom avea ședință de Birou (Biroul Politic Județean al PNL, n.r.), însă așa cum am hotărât încă de la ședința din septembrie, nici nu pot să mă gândesc că ar putea fi altcineva vicepreședinte decât Marius Isac. Din punctul meu de vedere, ne-am pronunțat asupra acestuia încă înainte de alegerile locale. La vremea aceea nu era în discuție pentru funcția de vicepreședinte Dan Stan, care ocupa o funcție importantă la București (subsecretar de stat, n.r.). Dar în momentul în care acesta și-a arătat disponibilitatea de a veni aici, normal că l-am susținut cu toții pentru funcția de vicepreședinte. Acum, după nenorocirea care s-a întâmplat (decesul lui Dan Stan, n.r.), vom reveni la varianta inițială, luată în partid în septembrie: Ovidiu Rădoi și Marius Isac vicepreședinți ai Consiliului Județean”, a declarat Romeo Dunca pentru resita.ro.

„Odată cu venirea mea la conducerea Consiliului Județean, în instituție s-a produs o schimbare totală de abordare, de viziune. Deși schimbarea pe care eu o aduc există, este fundamentală și profundă, ea nu se vede cu ochiul neavenitului, acum, la doar câteva luni de la alegeri. Noi trebuie să mergem până la capăt și, tocmai de aceea, nici nu mă gândesc că poziția avută de întreg grupul PNL cu patru luni în urmă, în ceea ce-l privește pe Marius Isac, ar trebui să mai aibă nevoie de o reconfirmare. În prezent el este unul dintre consilierii mei, dar nu e plătit, prestează voluntar, pentru că echipa mea de consilieri este completă”, ne-a mai declarat Dunca, acesta precizând că ședința Biroului Politic Județean al PNL va avea loc astăzi, de la ora 14.

UPDATE 1, ora 17.10

Membrii BPJ au votat propunerea lui Romeo Dunca: Marius Isac va fi ales vicepreședinte al CJ de către consilierii județeni PNL. Surse liberale ne informează că Daniel Surdu, despre care se vorbea că ar putea fi susținut în BPJ pentru această funcție, a anunțat în timpul ședinței de azi că își retrage candidatura.

UPDATE 2, ora 20.05

Romeo Dunca a postat în urmă cu câteva minute, pe pagina sa de facebook, următorul mesaj:

„Astăzi a fost votat în Biroul județean al PNL, pentru a fi propus în ședința CJ de mâine ca vicepreședinte, Marius Isac.
Mulțumesc, în primul rând, dlui Daniel Surdu pentru renunțarea la a candida, în spiritul unității organizației și întru eliminarea oricărei posibile divergențe.
L-am propus pe dl Isac, în afara calităților lui, și datorită simplului fapt de a se a fi aflat în ultimele 4 luni, zi de zi, alături de mine. Când te obișnuiești cu prezența unui om, nu sesizezi întotdeauna efortul altora de a munci pentru succesul întregii echipe…
Mulțumesc dlui Marcel Vela pentru verticalitate și pentru respectarea promisiunii de a ține cont de ceea ce eu cred că trebuie făcut la Consiliul Județean.
Mulțumesc tuturor membrilor Biroului județean, care au făcut un efort susținut în a mă sprijini și fără de care nu am fi câștigat alegerile locale.
În urma exemplului de azi prin care propunerea mea a fost cu majoritate susținută, mă văd obligat din nou să nu greșesc prin măsurile pe care le voi lua din dorința de a schimba în bine viața oamenilor din județ.
Suntem o echipă unită, care va aduce normalitate în Caraș-Severin.”
UPDATE 3, joi, 28 ianuarie, ora 14.40
Liberalul Daniel Surdu, consilier județean, a transmis și el un mesaj public. A făcut-o astăzi.

„Pentru că ziua de ieri s-a încheiat și pentru că lucrurile se spun mai bine după fierbințeala de moment, am decis să încep această zi prin următoarea urare:

Felicitări domnului Marius Isac pentru funcția pe care o va ocupa, cea de vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin!
Nu îmi doresc să comentez cele apărute în presă.
Îmi doresc un singur lucru:
Să văd în viitorul apropiat fapte din ce în ce mai palpabile pentru cărășeni din partea domnului președinte Romeo Dunca alături de echipa nou formată în jurul dânsului.
Așteptările oamenilor sunt foarte mari iar rezultatele vor vorbi pentru fiecare dintre noi, consider eu, într-un timp destul de scurt.
Politica înseamnă de cele mai multe ori înțelepciune, chiar dacă pare o noțiune din ce în ce mai abstractă chiar și pentru multe personalități politice.
Să nu ne mirăm că oamenii devin din ce în ce mai vehemenți atunci când vine vorba despre politicieni, este rezultatul pur al îndepărtării clasei politice de la un element esențial:
Totul pentru oameni!
Când mirosul de putere îți invadează nările și creierul, sintagma de mai sus intră în ceață și totul se transformă în lozinci fără esență și conținut, într-un cuvânt, doar în vorbe.
Asta devine misiunea noului politician, să transforme vorbele fără esențe în fapte remarcabile.
Retragerea mea din această competiție a reprezentat tocmai înțelepciunea despre care am scris mai sus și care îmi doresc să mă urmărească în tot parcursul meu profesional.
Nicio funcție din lume nu poate egala sentimentul de a face bine și de a demonstra că îți respecți colectivul și valorile care te-au adus alături de oameni.
Îmi respect colegii, le respect deciziile, iar pasul făcut ieri în spate deși astăzi puteam să vă anunț despre cu totul altceva, este doar dovada faptului că eu cred în altfel de politicieni.
Cei care pun pe primul loc echipa!
Mult succes!”, este mesajul public al lui Daniel Surdu, ca urmare a celor întâmplate ieri în ședința BPJ.
Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite