La Spitalul Județean de Urgență Reșița a început rapelul pentru prima etapă de vaccinare împotriva COVID-19

Astăzi, la 21 de zile de la administrarea primei doze de vaccin, a început rapelul în centrul amenajat în incinta Staționarului 1 al Spitalului Județean de Urgență Reșița pentru imunizarea personalului din sistemul medical. În prima etapă au fost vaccinate la spitalul din Reșița 1.096 de persoane.

Imunizarea împotriva COVID-19 cu a doua doză de vaccin pentru angajații din Spitalul Județean de Urgență Reșița, personal medical și auxiliar, care au fost primii vaccinați a început în această dimineață. „Pentru primele trei zile de vaccinare s-a primit, de la Direcţia de Sănătate Publică a județului Caraş-Severin, un număr de 396 de doze de vaccin”, informează purtătorul de cuvânt al unității medicale, Roxana Bălan. Potrivit acesteia, „în prima etapă au fost vaccinate 1.096 de persoane, urmând să fie imunizate acum şi cele care, din diverse motive, nu au putut fi imunizate cu prima doză, iar aici ne referim la persoanele care fie prezentau simptome de COVID-19, fie se aflau în perioada de refacere post-COVID-19. De asemenea, vor mai fi vaccinaţi în această etapă şi pacienţii aflaţi în evidenţa centrelor de dializă din municipiul Reşiţa”.

La nivelul județului Caraș-Severin, de la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent s-au primit 6.982 de doze de vaccin anti-COVID-19. Potrivit datelor furnizate de DSP Caraș-Severin, până acum au fost administrate 5.792 de doze, după cum urmează: 2.086 la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, 1.096 la Spitalul Județean de Urgență Reșița, 1.471 la Spitalul Orășenesc Oravița, 901 la Spitalul Orășenesc Moldova Nouă, 120 la Centrul de Vaccinare de la Sala de Sport a Liceului de Arte „Sabin Păuța din Reșița și 118 la Spitalul Orășenesc Moldova Nouă. „În ultimele 24 de ore au fost vaccinate 600 de persoane. În spitale: 288 la Oravița, 192 la Caransebeș și 60 la Moldova Nouă, iar la Centrul de Vaccinare de la Sala de Sport a Liceului de Arte din Reșița, 60 de persoane. Nu au fost înregistrate reacții adverse severe”, transmite DSP Caraș-Severin.

Sursă foto: SJUR

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite