Deși au amenințat Guvernul că vor da doar avertismente, polițiștii au aplicat săptămâna trecută peste 1000 de sancțiuni contravenționale

Dacă 2020 se încheia cu un protest al Europol, sindicatul polițiștilor, care amenința că aceștia nu vor mai aplica amenzi contravenienților, iată că zilele acestea IPJ Caraș-Severin ne anunță despre „creșterea recoltei de amenzi la hectar”.

Polițiștii cu atribuții pe linie de poliție rutieră au desfășurat, săptămâna trecută, activități în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Aceștia au aplicat peste 1.000 de sancțiuni contravenționale, dintre care 304 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum și 797 pentru încălcarea regulilor privind circulația pe drumurile publice, reținând și retrăgând 62 de permise de conducere și certificate de înmatriculare. Polițiștii au constat 8 infracțiuni la regimul circulației rutiere, dintre care 4 privind conducerea unui vehicul sub influență alcoolului.

Nici pietonii și bicicliștii nu au scăpat, aceștia fiind sancționați contravențional pentru traversare prin locuri nepermise și pentru nerespectarea regulilor privind circulația bicicletelor pe drumurile publice.

De asemenea, au fost aplicate sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii Covid-19, respectiv pentru nepurtarea măștii de protecție.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite