Cioburile pot aduce ghinion… dacă nu le arunci în containerul potrivit [FOTO]

Preocuparea municipalității reșițene pentru colectarea selectivă a devenit una din prioritățile edilitare în ultima perioadă. Aceasta este una dintre etapele esenţiale ale unui management modern al deşeurilor menajere, în vederea transformării lor în produse utile. 200 de containere tip clopot sunt amplasate în aceste zile în Reșița pentru colectarea deșeurilor de sticlă.

Aproape toate materialele care intră în compoziţia deşeurilor, precum hârtia, sticla, ambalajele din plastic sau cutiile metalice, pot reprezenta obiectul procesului de colectare selectivă şi apoi de valorificare.

Pentru reducerea cantității de deșeuri supuse depozitării, dar și pentru creșterea gradului de colectare a deșeurilor reciclabile din sticlă, Primăria Municipiului Reșița a achiziționat 200 de containere tip clopot de culoare verde ce vor fi amplasate la platformele gospodărești pentru colectarea deșeurilor menajere de la populație. Acestea vor înlocui containerele de 1,1 mc (verzi) ce sunt utilizate în prezent pentru colectarea acestui tip de deșeu și vor fi amplasate în perioada următoare pe platformele de colectare a deșeurilor din municipiu.

„Rugăm cetățenii municipiului Reșița să depoziteze în aceste containere doar deșeuri din sticlă, curate și anume: sticlă albă maro și verde, borcane și sticle fără capac, alte recipiente din sticlă provenite de la băuturi şi produse alimentare. Toate obiectele din sticlă care se depozitează în aceste containere trebuie să fie curate”, este anunțul făcut de municipalitate.

În containerele pentru reciclarea sticlei nu se vor depozita următoarele recipiente:

– becuri şi neoane;
– veselă şi pahare;
– porţelan şi ceramică cristal;
– sticlă rezistentă la temperaturi înalte (ex. vase de tip Jena);
– geamuri şi oglinzi;
– parbrize;
– ambalaje din sticlă care au conținut medicamente și produse cosmetice.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available