O asistentă de pe secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Reșița, confirmată cu COVID-19. A refuzat internarea și s-a autoizolat la domiciliu!

În total, DSP Caraș-Severin a raportat, astăzi, 14 iulie, încă 3 cazuri noi de infectare cu coronavirus în județ. Printre acestea se numără și o asistentă medicală care lucrează pe secția Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Reșița și care este al 5-lea cadru medical din Caraș-Severin confirmat cu COVID-19 de la începutul pandemiei.

După ce a fost diagnosticată cu infecție cu noul coronavirus, asistenta medicală de la ATI, în vârstă de aproximativ 50 de ani, a refuzat internarea în spital. Întrucât prezenta simptome ușoare, doar pierderea gustului și a mirosului, femeia a ales varianta autoizolării la domiciliu. În momentul de față, în izolare la domiciliu se mai află alți 3 cărășeni diagnosticați cu COVID-19, la Reșița, Bocșa și Nicolinț.

Tot în ultimele 24 de ore a fost confirmată infectarea cu coronavirus la alte două persoane, din Bucova, care au fost internate la spitalul din Hațeg, județul Hunedoara. În toate aceste cazuri, DSP a declanșat anchete epidemiologice, iar la Spitalul Județean de Urgență Reșița au fost luate măsuri suplimentare de dezinfecție și testarea personalului de pe secția ATI. Acesta este al 2-lea caz COVID-19 în rândul cadrelor medicale din SJUR și al 5-lea la nivelul județului Caraș-Severin. Până acum, de la începutul pandemiei, au mai fost infectate două infirmiere și o asistentă de la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, iar la Reșița, o asistentă de pe secția Boli Infecțioase din incinta Staționarului III.

În momentul de față, în Caraș-Severin sunt 18 cazuri active de COVID-19. 14 pacienți sunt internați în spitale: 7 la Reșița, 4 la Caransebeș și 3 în alte județe (Timiș și Hunedoara) și 4 sunt autoizolați la domiciliu. Bilanțul total al cazurilor de infectare cu coronavirus a ajuns, în Caraș-Severin, la 130. Dintre persoanele infectate, 104 au fost vindecate și 8 au decedat (una din cauze noncovid).

CITEȘTE ȘI: 15 cazuri active de COVID-19 în Caraș-Severin și 9.355 la nivel național

La nivel național, astăzi a fost depășit, din nou, pragul de 600 de cazuri noi confirmate. Mai exact, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 637 noi cazuri de îmbolnăvire, la peste 14.000 de teste făcute, rata de pozitivare fiind 4,4%. De asemenea, în același interval, au fost 30 de decese ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus. „Până astăzi, 14 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 33.585 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.798 au fost externate, dintre care 21.803 de pacienți vindecați și 1.995 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Totodată, până în prezent, 658 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere. Până astăzi, 1.931 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. La ATI, în acest moment, sunt internați 234 de pacienți”, transmite Grupul de Comunciare Strategică.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available