„Cititul dăunează grav ignoranței!”. Elevii unei școli din Reșița au vestit venirea primăverii într-un mod inedit

De 1 Martie, Biblioteca Municipală Reșița și elevii clasei a III-a A de la Școala Gimnazială „Marius Șandru” (fosta Generală 2) au oferit semne de carte sub formă de mărțișor, îndemnându-i pe reșițeni la lectură.

Coordonați de învățătoarea Mariana Brebenariu și ajutați de bibliotecarele de la Biblioteca Municipală Reșița, micuții școlari au marcat ziua de 1 Martie într-un mod inedit. Ei au oferit trecătorilor mărțișoare, dar nu obișnuitul coșar sau trifoi cu patru foi, ci semne de carte cu șnur alb-roșu și un mesaj sugestiv, „Cititul dăunează grav ignoranței!”.

„Cartea trebuie să devină parte din viaţa copilului de la cea mai fragedă vârstă. Actul de a citi este o primă condiție a reușitei elevului, apoi, mijloc de acces la cunoașterea generală și specializată, deci instrument al echilibrării sociale. Școala nu poate lupta de una singură pentru a face față schimbărilor majore specifice, societății în care trăim. Familia, bibliotecile, instituțiile de cultură, autoritățile și societatea civilă trebuie să contribuie firesc, într-un demers coerent, la derularea unor programe sau proiecte menite să promoveze lectura și s-o scoată din impas”, a explicat bibliotecara Dominique Zară, de la Biblioteca Municipală Reșița. Aceasta a precizat că instituția va continua să organizeze evenimente de promovare a cărții și lecturii în comunitate.

Sursă foto: Dominique Zară

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available