Suntem prezenți și pe

Actualitate

Cod galben de inundații în Caraș-Severin

Publicat cu

în

Ploile de aseară și din cursul nopții au dus la creșteri de debite pe mai multe râuri din Caraș-Severin și Timiș, anunță Administrația Bazinală de Apă Banat (ABA Banat). 

Pe râul Bârzava, la stația hidrometrică (s.h.) Gătaia s-au înregistrat precipitații totalizând 127,3 l/mp, iar pe afluentul său, râul Fizeș, la s.h. Tirol, precipitațiile au totalizat 88,1 l/mp. La ora 7.00, creșteri de debite și niveluri au fost semnalate doar pe râul Fizeș, acesta fiind pe cod galben de inundații, fiind depășită cota de atenție.

Pe râul Ciornovăț, afluentul râului Caraș, precipitațiile de 77,5 l/mp, înregistrate la s.h. Comorâște, au dus la creșterea nivelului și al debitului râului Ciornovăț, în această dimineață fiind în cod galben de inundații, având cota de atenție depășită. „În alte bazine hidrografice, deși au fost precipitații abundente, momentan nu sunt înregistrate depășiri de debite sau niveluri”, precizează reprezentanții ABA Banat.

Cele mai importante cantități de precipitații au fost înregistrate la stațiile hidrometrice: Șemlacu Mare (de pe râul Moravița) – 72,1 l/mp, Moniom (pe râul Bârzava) – 63,5 l/mp,  Secășeni (pe râul Dognecea, afluent Caraș) – 62,6 l/mp,  Milcoveni (pe râul Vicinic, afluent Caraș) – 54, 5 l/mp și Fârdea (de pe râul Gladna, afluentul Begăi) – 52,8 l/mp.

„În perioada următoare se așteaptă creșteri de debite și niveluri ca urmare a propagării viiturilor formate pe bazinele hidrografice care au înregistrat precipitațiile puternice amintite, mai ales în bazinele Bârzava și Caraș. Spațiul hidrografic Banat este sub atenționare hidrologică Cod galben până azi, 19.08.2020, ora 14.00”, avertizează ABA Banat.

Angajații stațiilor hidrologice, ai formațiilor de lucru ale SGA Timiș și Caraș-Severin, precum și cei ai Dispeceratului rămân sub alertă, până la trecerea tuturor avertizărilor și atenționărilor hidrologice.

ABA Banat recomandă populației ca în această perioadă să nu circule în apropierea râurilor aflate sub avertizare și să nu desfășoare activități în sau în proximitatea cursurilor de apă aflate sub avertizare.

Sursă foto: arhivă iunie 2020

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Administrație4 ore în urmă

10.000 de lei pentru cetățenii care fac Reșița Curată! Primăria pune la bătaie și anul acesta premii în bani pentru asociațiile de locatari/proprietari

Administrație6 ore în urmă

40 de secunde pentru un VOT ISTORIC în CJ Caraș-Severin: asocierea cu Primăria Reșița pentru construirea unui SPITAL NOU

Social12 ore în urmă

Zimbrii se adaptează perfect în Munții Banatului. Încă 20 de exemplare vor ajunge în Caraș-Severin

Actualitate15 ore în urmă

Primăria Reșița promovează portul popular din Banatul de Munte. La Casa de Căsătorii a fost deschisă o expoziție permanentă de costume tradiționale

Administrație19 ore în urmă

Romeo Dunca și Marius Isac, față în față cu primarii din județ. Miza: accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale

Actualitateo zi în urmă

Trei zile dedicate artei ceramicii, la Centrul de Tineret Mansarda din Reșița

Sănătateo zi în urmă

SARS-CoV-2 împlinește un an și în Caraș-Severin. Coronavirusul a fost atras mai mult de femei, dar bărbații i-au căzut victime în număr semnificativ mai mare. Cu 50%!

Educație2 zile în urmă

Puțin peste 300 de dascăli din Caraș-Severin au spus DA vaccinării anti-COVID-19 în etapa prioritară, care a început azi!

Actualitate2 zile în urmă

Surprize pregătite de Primăria Reșița în ziua de Dragobete

Administrație2 zile în urmă

Mamografii gratuite. Consiliul Județean Caraș-Severin se implică în lupta împotriva cancerului

Cele mai citite