Cod galben de victorii pentru rosso-nerii lui Dan Alexa!

 

CSM Reșița a început cu dreptul și seria celor nouă partide din play-off-ul Ligii 3 la fotbal, învingând în Valea Domanului cu 2-0 (1-0) pe CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu. 

 

Victoria de ieri a fost cu atât mai așteptată de suporterii Metalului cu cât adversar era singura echipă neînvinsă de rosso-neri în sezonul regular. Cu 16 victorii din 18 meciuri, reșițenii înregistraseră cele două rezultate de egalitate tocmai cu adversara din deschiderea play-off-ului: 1-1 la Reșița și 0-0, săptămâna trecută, la Târgu Jiu. Dar, oricât or fi sperat oltenii că Milanul din Banat se va conforma zicerii „Non c’è due senza tre”, chiar ar fi fost o minune ca reșițenii să scape victoria și a treia oară.

 

Deși nu l-a avut disponibil nici acum pe Mediop − despre care Dan Alexa spune că „îi simțim lipsa, îl așteptăm să revină, este golgheterul nostru și este fotbalistul providențial al echipei” −, antrenorul rosso-nerilor a găsit soluții pentru linia de atac, jucând cu Drăghiceanu avansat, susținut din flancuri de Munteanu și Lazăr. După două mari ocazii de gol irosite de Sima și Drăghiceanu, deschiderea scorului a avut la origine o fază care nu anunța nimic, soldată cu un henț comis în colțul careului de un apărător gorjean. Penaltiul a fost transformat de Lazăr (min. 21), iar la 1-0 gazdele au făcut pasul înapoi, permițând pandurilor să joace în jumătatea adversă. Aceștia nu au reușit să-și creeze însă nicio șansă de a marca, ba mai mult, tot reșițenii au fost cei care ar fi putut să o facă, dar le-a lipsit inspirația la finalizarea acțiunilor de contraatac.

 

Partea secundă a început sub semnul potopului: al unei ploi torențiale (anunțate de Codul galben meteorologic), cu tunete și fulgere, dar și al tornadei de (ocazii) la poarta oaspeților. După doar patru minute și două mari oportunități ratate, a venit și a treia, decisivă de astă-dată: degajare Micu, Munteanu sprintează printre centralii olteni și rămâne singur cu portarul, pe care-l execută cu o „scăriță” trimisă direct în „portiță”: 2-0 (min. 50, foto). Scorul putea chiar lua proporții, ultimul dintre cei ce s-au opus fiind Aboubacar, care nu a găsit calea golului tot într-o situație de „unu la unu”.

 

 

„Am făcut un joc bun și, dacă adversarii noștri ne-au dat posibilitatea de a pleca pe contraatac, noi am profitat de acest lucru. Am mai avut încă trei sau patru situații mari de a înscrie, dar cred că este o victorie muncită. Am arătat bine din punct de vedere al determinării. Pandurii este singura echipă pe care n-am reușit să o învingem până la acest joc. Formația din Târgu Jiu are în componență jucători buni și chiar foarte buni și nu știu cum de este abia pe locul 4.”, a declarat la finalul partidei Dan Alexa.

 

Cea de-a 17-a victorie a liderului Seriei 7 din Liga 3 a fost obținută în formula: Micu – Bărboianu, Dudea, Manolache – Vasluian, Jorza, Breșneni, Sima (90, Negru) – Munteanu (87, Mura), Drăghiceanu (76, Aboubacar), Lazăr (87, Fota).

 

În aceeași etapă din play-off, CSM Deva a trecut și ea la pas de Voința Lupac (2-0), astfel că devin tot mai clare numele ambelor calificate din serie la barajul de promovare: CSM Reșița (53 puncte) și CSM Deva (43). Voința și Pandurii au rămas cu 32, respectiv 30 de puncte. Primele două se vor confrunta pentru a treia oară etapa viitoare, în 9 aprilie, la Reșița, după ce în sezonul regular hunedorenii au cedat de fiecare dată în fața rosso-nerilor. E momentul ca acel „Non c’è due senza tre” să-și reintre în drepturi.

 

 

Sursă foto: Miruna Mihancea

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite