Hoții de lemn din pădurile Banatului Montan, urmăriți cu elicopterul! Polițiștii au confiscat material lemnos în valoare de peste 100.000 de lei

 

O amplă acțiune de control pentru combaterea ilegalităților în domeniul silvic s-a desfășurat, săptămâna aceasta, pe raza județului Caraș-Severin. În operațiune a fost utilizat și un elicopter din cadrul Unității Speciale de Aviație Caransebeș. În urma acestor controale au fost confiscați circa 340 de metri cubi de lemn și au fost aplicate amenzi în valoare de 50.000 de lei.

 

În perioada 28 martie – 1 aprilie, pe raza județului Caraș-Severin au fost efectuate 80 de controale – 11 la depozite și instalații de prelucrare a materialului lemnos și 69 pe drumurile publice și forestiere – la care au participat polițiști de la mai multe structuri ale Inspectoratului de Poliție Județean, sub coordonarea Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, în colaborare cu jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin și angajați silvici de la Direcția Silvică Caraș-Severin și Garda Forestieră Timișoara. De asemenea, cu sprijinul unui  echipaj din cadrul Unității Speciale de Aviație Caransebeș, echipe mixte formate din polițiști, jandarmi și inspectori silvici au survolat întreaga suprafață împădurită a județului Caraș-Severin.

 

„În cadrul activităților au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 50.000 de lei, fiind constată o infracțiune la regimul silvic și confiscați 338,95 de metri cubi, dintre care cherestea 54,19 metri cubi, lemn rotund 134,08 metri cubi și lemn de foc 150, 68 metri cubi. Din volumul total de material lemnos confiscat, aproape 140 de metri cubi au fost confiscați fizic, diferența fiind confiscată valoric”, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, Alina Boeru. Valoare totală a materialul lemnos confiscat este de peste 100.000 de lei.

 

 

Sursă foto: IPJ Caraș-Severin

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite