Președintele PNL Florin Cîțu, demisie înainte de a fi demis

 

Florin Cîţu şi-a anunţat astăzi demisia din funcția de președinte al PNL. Acesta a declarat că ar fi vrut să-şi prezinte demisia în faţa colegilor din Biroul Executiv, dar ședința de azi convocată de Cîțu a fost boicotată de majoritatea membrilor BEx.

 

La şedinţa de Birou Executiv convocată de Florin Cîţu au fost prezenţi doar Dan Vîlceanu, Theodor Stolojan şi Cristian Băcanu, notează news.ro. „Rolul acestei şedinţei era foarte simplu, de a avea discuţie faţă în faţă cu colegii cu care am pornit la drum acum un an de zile pentru a da un suflu nou Partidul Naţional Liberal. Era o şansă pentru a le mulţumi că am lucrat împreună şi cred că au fost şi momente bune, au fost şi momente grele. Vroiam să discutăm puţin despre acţiunile mele care au fost criticate în spaţiul public referitor la acest compromis cu PSD. Da, este adevărat, niciodată nu am fost confortabil cu acest compromis pe care l-am făcut cu PSD, nu este un secret. Întotdeauna am crezut că măsurile propuse, şi care multe dintre ele au fost aprobate, vor avea un efect de bumerang. (…) Aş fi vrut o discuţie serioasă cu colegii mei. Curajul le-a lipsit”, a declarat Florin Cîţu, care a anunțat că, în aceste condiții, și-a înregistrat demisia la partid.

 

Demisia lui Cîțu a fost urmată de un gest similar al secretarului general al PNL, Dan Vîlceanu, care a anunțat și el că a demisionat din funcție, intenționând ca zilele următoare să demisioneze și din funcția de ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene: „În zilele următoare, când voi avea posibilitatea să am o discuţie cu domnul Nicolae Ciucă, aș vrea în urma acestei discuții să-mi înaintez demisia și din funcția de ministru, având în vedere faptul că am plecat într-o echipă. Ca orice echipă, se baza și pe încredere. Sunt convins că la momentul acesta nu mai putem vorbi de acest gen de încredere, așa că voi avea o discuție cu domnul prim-ministru și voi face acest gest”.

 

Florin Cîțu spune că nu demisionează și din funcția de președinte al Senatului: „Acolo sunt alte discuții, vom vedea ce se va întâmpla şi acolo”.

 

Până la organizarea unui congres extraordinar al PNL, anunțat de organizațiile județene pentru data de 10 aprilie 2022, șefia interimară a partidului ar urma să fie preluată de către prim-vicepreşedintele Gheorghe Flutur, au precizat surse liberale pentru news.ro.

 

Florin Cîțu a deținut funcția de președinte PNL de la Congresul din 25 septembrie 2021, atunci când a câștigat competiția internă din partid cu Ludovic Orban, președintele liberalilor la acea vreme, în prezent liderul noii formațiuni politice Forța Dreptei.

 

Sursă foto: digi24.ro

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available