CODE Kids. La Reșița, copiii sunt așteptați să programeze viitorul comunității în care trăiesc

Municipiul Reșița s-a alăturat proiectului CODE Kids – Programează viitorul comunității tale!, derulat de Fundația Progress. Prin intermediul acestui proiect, copiii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani au șansa să își dezvolte competențele digitale.

Copiii din Reșița care doresc să exploreze lumea digitală și altfel decât prin jocuri și să învețe noțiuni de bază despre programare sunt așteptați la activitățile de formare și la atelierele online derulate în cadrul proiectului CODE Kids – Programează viitorul comunității tale!. „Demarat la inițiativa Fundației Progress, proiectul este dedicat dezvoltării de competențe de programare vizuală și STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică) în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani. Activitățile de formare și atelierele online se desfășoară în fiecare zi de joi, de la ora 17.00, la Clubul de pe strada George Enescu. Persoanele interesate de înscrieri pot solicita detalii la Direcția de Învățământ, la numărul de telefon: 355.429.868”, informează Primăria Reșița.

La nivel național, Fundația Progress coordonează 95 de cluburi de programare, care își desfășoară activitatea în colaborare cu autoritățile publice din tot atâtea localități urbane și rurale.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available